Legoilla oli kiva leikkiä paljon ja Bioniclet olivat suosikkejani. Sitten lainasin elokuvat vuokraamosta. Bionicle 2: Metru Nuin Taru oli kaikista neljästä elokuvasta suosikkini. Nyt kun legoinnostukseni on kuihtunut, elokuva on aika puutteellinen kokonaisuus.
Tämä ei johdu siitä, että en pitäisi animaatioelokuvista. Bionicle-elokuvat ovat Lego-sarjan faneille parasta mahdollista viihdettä ja toinen osa on niin hyvä, kun sarja voi olla. Muihin animaatioelokuviin verrattuna rahastettu kehno elokuva kuitenkin. Juoni on olematon ja elokuva tarkoitettu fanien tyydytteeksi.
Olematonta olemattomampi juoni kertoo tapahtumista ennen muita elokuvia, kuudesta matoranista, jotka muutetaan toa sotureiksi pysäyttääkseen Makutan (sarjan pahiksen).
Edelleenkin tämä on sarjan vähiten huonoin osa. Juoni (vaikka onkin ohut) on järjellisempi kuin muissa elokuvissa. Musiikki on kyllä ihan hienosti sävelletty ja hahmoihin on tuotu pientä eloa. Legoseikkailuelokuvana suhteellisen toimiva, muuten ei. Silti kaikki sarjan elokuvat ovat kömpelöitä ja hutaisesti suunniteltuja. Nuoremmat eivät kyllä huomaa näitä puutteita. Liian lyhyt kesto ei auta elokuvan puutteiden vähentämistä.
Tämän arvostelun perusteella saattaa ihmetyttää 2 ja puoli tähteä. Yksi tähti tulee siitä että nuorempana tämä oli suosikkielokuvani. Loput tulevat itse tämän hetkisestä arvoista. Puutteita on paljon enemmän kuin positiivistä, mutta silti tämä ei ole huonoin näkemäni elokuva.