70 vuotta vanha leffa jaksaa yhä viihdyttää.

18.11.2003 23:32

Alkuperäinen nimi:King Kong
Valmistusvuosi:1933

On suuri häpeä ettei King Kongista ole vielä arvostelua leffatykissä joten taidanpa kirjoittaa sellaisen. King Kongin tarinan tuntevat varmaan kaikki mutta kerron sen silti. Eli luonto-ohjaaja Carl Denham (Armstrong), Jack Driscoll (Cabot) ja tämän vaimo, Denhamin elokuvan tähti Ann Darrow(Wray) lähtevät tekemään elokuvaa eräälle kaukaiselle alkuasukkaiden asuttamalle saarelle ja löytävät jotain uskomatonta, saari on täynnä esihistoriallisia eläimiä ja niistö mahtavin on tietenkin itse Kong se kaikkien tuntema jättiläisapina joka iskee heti silmänsä Ann Darrowiin ja kaappaa tämän mukaansa.

Kongia lähtevät tietenkin jahtaamaan itse Denham joka haaveilee Kongin viemisestä ihmisten ilmoille ja Driscoll muutamien miesten kanssa. Eivätkä muinaiset pedot helpota tilannetta yhtään. Monien tempausten jälkeen Kong saadaan kuljetettua kaupunkiin jossa se pannaan ihmisten ihmeteltäväksi ja kuten kaikki tietevät Kong onnistuu karkaamaan ja päämäärään jälleen löytää Ann. Niin siis alkaa luultavasti maailman tunnetuimman elokuvahirviön mellastaminen suurkaupungissa.

70 vuotta vanha leffa jaksaa yhä viihdyttää efekteineen, jotka hämmästyttivät ihmisiä 30-luvulla. Myös musiikki jää mieleen. Mielenkiintoista on myös se että tuohon aikaan sekä ulko, että sisäkohtaukset kuvattiin sisällä, mutta silti ulkoilma näyttää varsin uskottavalta.

Leffaa on myös tunnetusti parodioitu usein ja suurin parodian aihe on luultavati kaikkien tuntema loppukohtaus Empire State Buildingin huipulla jossa Kong taistelee lentokoneita vastaan. En itse kovinkaan paljon välitä näistä vanhemmista mustavalkoleffoista mutta tämä upposi meikäläiseen kuin häkä.

Kahden ohjaajan yhteistyönä valmistettu King kong kuuluu ehdottomasti jokaisen yleissivistykseen ja jaksaa yhä viihdyttää tarinallaan monia iästään huolimatta. Klassikko vailla vertaa.

nimimerkki: Cuomi

Arvosteltu: 18.11.2003