25.9.2003 13:20

Alkuperäinen nimi:Ghost Ship
Valmistusvuosi:2002

Olen pettynyt turhankin monta kertaa uusiin kauhuelokuviin, jotka eivät tarjoa mitään kauhun tuntemuksia vaan ovat täydellisiä popcornleffoja – Aavelaiva on juuri tällainen. Kauhuelokuva ei tarvitse omata täydellistä juonta vaan siihen riittäisi pelottava tunnelma, ei edes tähän Aavelaiva pysty.

Aavelaiva alkaa hienolla kohtauksella laivalla, jossa risteilijät kokevat verisen lopun. Alku lupailee hyvää kauhuleffaa mutta turhaan. Alun jälkeen se muuttuu tylsäksi, mitään sanottavaksi elokuvaksi. Itse alun tapahtuma oli menneisyyttä ja nyt siirrytään nykyaikaa. Joukko kliseiden täyttämä pelastusryhmä löytää kauan kadoksissa olevan laivan ja rahat mielessä he alkavat tutkimaan sitä…. Kohta aaveet heräävät pahat mielessä…

Aavelaiva yrittää saada katsojan havahtumaan unesta käyttäen erilaisia kliseiden hallitsevia efektikikkailua – turhaan. Katsojan mielenkiinto on kokonaan lopahtanut noin puolen tunnin aikana. Milloin saamme nähdä kunnollisen kauhuelokuvan, joka onnistuu pelottamaan ja karjaisemaan? Sitä odotellessamme voimme aina kääntyä vanhoihin, kunnon kauhuelokuviin.

Arvosteltu: 25.09.2003