Ahdistava, todentuntuinen, inhottava, mutta taiteellinen espanjalainen kauhuelokuva.

4.7.2006 00:15

Alkuperäinen nimi:Los Sin Nombre
Valmistusvuosi:1999

Ramsey Campbellin romaaniin perustuva elokuva Nimetön kertoo Claudiasta (Emma Vilarasau), joka on menettänyt tyttärensä viisi vuotta sitten. Tai niin hän ainakin luulee. Juuri kun hän on vähitellen pääsemässä yli elämänsä raskaimmasta koettelemuksesta, puhelin soi ja tuttu ääni anelee: “Äiti, se olen minä.. tule hakemaan minut.” Järkyttynyt Claudia päättää löytää tyttärensä keinolla millä hyvänsä, mutta hän ei aavistakkaan miten järkyttäviä, raakoja ja painajaismaisia asioita hän saakaan selville ja joutuu kestämään.

Nimetön on ahdistava, todentuntuinen, inhottava, mutta taiteellinen espanjalainen kauhuelokuva. Se ei säikäytä tai inhota suolenpätkillä tai valtavilla verimäärillä, vaan ruumiiden silvonnalla ja perversseillä toimenpiteillä. Nopeat shokkikohtaukset pitävät katsojan valppaana. Näyttelijät hoitavat hommansa mallikelpoisesti ja ohjaus on tarkkaa ja viimeisteltyä. Elokuvan viileä värimaailma ja ahdistava, karmiva musiikki täydentävät kokonaisuutta mukavasti.

Nimetön on rankkaa kamaa heikkohermoisille, ja K-18 ikärajan se kernaasti ansaitseekin. Sopii erityisesti psykologisen kauhun ystäville.

nimimerkki: Jenny

Arvosteltu: 04.07.2006