On ne jenkit hauskoja. Onko aivan pakko tehdä remake elokuvasta, jossa puhutaan espanjaa? Totta kai on! Todella nopeassa ajassa kyhätty Quarantine on siis amerikkalaisten oma versio [rec]:stä. Paras kysymys on varmaankin se, tarvitaanko tätä elokuvaa. Siitä lähdin ottamaan selvää Night Visions -leffafestarille.
Juoni on täysin identtinen [rec]:n kanssa. Angela Vidal tekee yöohjelmaa, jonka jakso kertoo tällä kertaa palomiehistä. Rutiini-ilta muuttuu, kun hälytys vie kuvaajan, Angelan ja palomiehet taloon, jossa vanha nainen on lukittautunut asuntoonsa. Palomiehet murtavat oven voimalla ja löytävät asunnosta mumisevan mummon yöpaidassaan. Nainen hyökkää heidän kimppuunsa… Kaikki jotka ovat nähneet [rec]:n tietävät miten tarina jatkuu, joten sitä on tässä täysin turha enempää pohjustaa.
Heti alusta asti saa huomata, miten turha elokuva Quarantine on. Lähes jokainen kohtaus on apinoitu suoraan alkuperäisteoksesta. Niin sanotut uudetkin kohtaukset tuntuvat vain turhalta elokuvan pitkittämiseltä. [rec] kesti tunti viisitoista minuuttia, kun taas jenkkien oma näkemys kestää perinteisen 90 minuuttia, eli standardimitat.
Onko tätä siis mitään järkeä katsoa? No ei. Quarantinella ei ole mitään annettavaa. Jos [rec] on nähty, on katsoja aina askeleen edellä. Jos taas katsoja ei ole nähyt [rec]:ä, niin suosittelen ennemmin katsomaan sen. Monet uteliaat varmasti menevät tämän katsomaan, mutta yritän tässä nyt varoittaa niitä, jotka eivät ole vielä kokeneet samaa kuin minä.
Quarantine on varmasti vuosituhannen turhin elokuva, joka on tehty vain ja ainoastaan tyhmille amerikkalaisille, jotka menevät katsomaan elokuvaa, eivät lukemaan tekstiä. Onhan se nyt vaikea tietysti katsoa elokuvaa, jos siinä puhutaan sinulle täyttä hepreaa ja sitten pitäisi vielä muka pystyä lukemaan tekstiä. Tämä on siis aivan mahdoton kombinaatio!
Edes näytteleminen ei pelasta kokonaisuutta. Kaikki näyttelijät ovat huonompia kuin alkuperäiset. Suurta ylinäyttelemistä nähdään melkein jokaisessa kohtauksessa. Turhauttavaa katsoa, miten tämäkin on onnistuttu pilaamaan huolella.
Varoitan vielä kerran. Älkää pistäkö rahojanne tähän, koska tämän kaiken olette nähneet jo aikaisemmin [rec]:n muodossa paljon paremmin tehtynä. Ainoa plussa tulee siitä, elokuva saattaa antaa lisää katsojia alkuperäisteokselle.