DVD:n kansi oli todella ruma ja typerästi tehty. Tiesin silti että tätä oltiin kehuttu useaan otteeseen, niinpä päätin ottaa leffan mukaani. Ajattelin silti tämän olevan pelkkää alekamaa, mutta tällä hetkellä tämä ostos ei kaduta lainkaan.
Lloydin (John Cusack) asenne on ihailtava. Hän on todellinen optimisti, joka on löytänyt elämänsä naisen Dianen (Ione Skye). Diane on isän tyttö, joka tottelee ehkä liikaakin isäänsä. Isä (John Mahoney) pitää vanhainkotia eikä oikein voi hyväksyä Lloydia hänen tyttärensä elämään.
Suomessa tätä rainaa ei paljon tunneta. Suomennoskin on jo aivan typerä. Miksi ne pisteet piti siihen loppuun lisätä? No varmaan siksi, että suomennoksella ja alkuperäisellä nimellä olisi jotain yhteistä. Nyt niillä on ainakin yhteiset pisteet. Typerästä suomennoksesta huolimatta elokuva itse on hyvä. Romanttiset draamat eivät yleensä uppoa, mutta tässä on jotain aitoa mukana. Lloydin tyyli on jo niin mainio ettei tästä voi olla pitämättä.
John Cusack on elokuvan tähti. Ilman häntä pisteitä voisi olla vähemmänkin. Hän on aivan loistava, ei voi muuta todeta. Ione Skye on myös ihan hyvä ja John Mahoney tekee vahvan roolityön. Cameron Crowe käsikirjoitti ja ohjasi itse tämän leffan. Sama äijähän on luonut myös mainion Melkein julkkiksen. Miehellä on rento tapa tehdä leffoja ja se on ihailtavaa.
Välillä imelyyteenkin sorrutaan ja se tiputtaa hieman pistemäärää. Varsinkin loppuminuuteilla minua alkoi väsyttämään, mikä sekään ei ole kovin hyvä juttu. Silti tämä on hyvä. Ehdottomasti. Kliseitä ei kumminkaan viljelty paljon mikä on uutta tällaisessa genressä.
Aito ja realistinen rakkaustarina itseään etsivistä nuorista. Nyt ei kumminkaan tipu tuon enempää pisteitä. Loistokaveri… oli minulle vain hyvää viihdettä, joka silti herätti todella paljon ajatuksia. Loppupuolta oltaisiin saatu enemmän kohentaa, niin pisteitäkin voisi olla kokonaiset neljä. Ottakaa mallia Lloydista niin pääsette pitkälle. Tuohon on hyvä lopettaa tämä minun tykitykseni.