12.10.2003 21:51

Alkuperäinen nimi:American Wedding
Valmistusvuosi:2003

Koko poppoo on taas paikalla. American Pie sarja on päätynyt kolmanteen osaan ja kuten nimestäkin voi päätellä, aiheena on tällä kertaa häät. Jim on päättänyt kysyä Michelleltä sen ison kysymyksen, juuri suihinoton jälkeen. Michelle vastaa myöntävästi ja siitä se alkaa.

Periaatteessa elokuvan tärkeimmäksi teemaksi nousee täydellisten häiden valmistelu. Kaikki muu kalpenee sen rinnalla, merkitseehän täydelliset häät hyvää aviotulevaisuutta. Puvut, kukat ja kaikki muut sälät ovat rinnastettu elokuvaan huonosti, kun kaikki melkein pyörii seksin ympärillä. Tai oikeastaan, tarjoaahan se parhaimmat naurut.

Leffa on samanlaista hurvittelua kuin kaksi aikaisempaa osaa eli alapäähuumorista on kyse. Alapäähuumori toimii tällä kertaa vain joissakin kohdissa, muuten leffaa katselee pokeri-ilme päällä. Kuitenkin on pakko huomauttaa, että nauraa saa mutta vain tietyissä kohdissa ja juuri niissä kohdissa, mitkä liittyy seksiin.

American Wedding tarjoaa myös elämänviisauksia: “Longer a marriage last , longer you can go without sex”. Ja mitä me tästä ymmärrämme.

Arvosteltu: 12.10.2003