Alku on erittäin lupaava, mutta sitten jotain tapahtuu.

25.5.2017 15:51

Alkuperäinen nimi:Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
Valmistusvuosi:2017

Pirates of the Caribbean on elokuvasarja, joka on ainakin itselleni erittäin tärkeä. Niitä elokuvia on katseltu paljon perheen kanssa tai itse. Mukaan mahtuu onnistumisia ja sitten niitä heikompia tekeleitä. Sarjan jokainen jatko-osa on laskenut vähän aina edeltäjäänsä nähden. Olemme siis koko perhe kyseisen sarjan suuria faneja, joten olihan pakko päästä katsomaan tämä uusin osa ensi-iltaan. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales tai joissakin maissa (kuten Suomessa) Salazar’s Revenge ei ole aivan niin hyvä kuin trailerit lupailivat, mutta hirveän huonoa matskua ei onneksi ole kyseessä. Viihdyttävä ja hauska seikkailuelokuva!

Tässä tarina lyhyesti: Pankkiryöstön jälkeen Jack Sparrow’lla ei mene hyvin, kun hän menettää miehistönsä, Musta helmi on edelleen pullossa ja hän vaihtaa kompassinsa rommiin. Pian hän kuitenkin kohtaa rohkean ja päättäväisen Henry Turnerin ja kauniin tähtitieteilijä Carina Smythin. Tästä alkaa uusi seikkailu, jonka päätökseksi heidän olisi tarkoitus löytää Kolmikärki. Ongelmana on vain, että heitä takaa ajavat Salazar ja tämän johtamat haamut.

Kaikki alkaa erittäin vakuuttavasti ja lupaavasti, mutta merille lähdettyä elokuva esittäytyy sekasotkuksi, joka on täynnä hyviä asioita tietenkin myös huonoja. Lopussa oleva efektimässäilyfinaali sai aikaan hämmennystä ja muutti elokuvaa entistä sekavammaksi. En myöskään pitänyt siitä, kun näytettiin miten nuori Jack kirosi Kapteeeni Salazarin. Itselläni ei kuitenkaan ole nuorennettua Johnny Deppia vastaan mikään. En vain muuten pitänyt tästä ratkaisusta.

Musiikki toimii ja seikkailumainen fiilis on yllä koko elokuvan ajan. Nostalginen tunnelma oli myös itselläni havaittavissa.

Johnny Deppin Jack Sparrow on edelleen sama ihan hauska säheltävä merirosvo. Hän sai aikaan monet naurut, mutta kaipaisiko hänen hahmo jotain lisää? Henry Turneria näyttelevä Brenton Thwaites suoriutuu ihan hyvin. Kaya Scodelarion näyttelemä Carina Smyth tekee myös hyvää työtä. Aiemmista osista tuttu Barbossa on jälleen jotenkin erilainen ja tylsä, mutta silti hyvä hahmo. Geoffrey Rush taitaa vaan olla roolissa jo vähän liiankin vanha. Salazaria näyttelevä Javier Bardem on yleensä aina loistava pahisten näyttelijä, mutta tässä ei yllä aivan loistavaksi, mutta silti hyväksi. Pirates of the Caribbeanissa kirotut pahikset alkavat vain olla aika yleistä, joten olisiko aika keksiä jotain uutta? Ei tämä kirousjuttu onneksi haittaakkaan. Kolmesta ensimmäisestä elokuvasta tutut Keira Knightley ja Orlando Bloom ovat myös pienissä rooleissa elokuvassa, mutta vain jälkimmäisellä on jotain vuorosanoja. Myös muita tuttuja ja uusia hahmoja on mukana. Lisäksi The Beatlesin jäsen Paul McCartney esiintyy lyhyessä roolissa, joka oli nerokasta.

Lopputekstien jälkeen tulee jälleen kohtaus, josta minulle tuli mieleen Davy Jones. En tiedä haluanko, että tälle tehdään vielä jatko-osia. Jos tulee, toivoa on aina. Tämä olisi kyllä hyvä lopetus koko sarjalle.

Arvosteltu: 25.05.2017