Alkuun leffa oli suorastaan pelottava, hiukan ote löysäsi loppua kohden.

21.10.2003 20:16

Alkuperäinen nimi:見鬼
Valmistusvuosi:2002

Jotenkin nämä Aasiassa valmistetut leffat on alkaneet viehättää. Eikä viehätystä vähennä ollenkaan se että törmää tällaisiin mestariteoksiin. Kyseessähän on lopulta varsin psykologinen thrilleri/kauhu, jossa verellä ei pahemmin mässäillä. Sen sijaan jännitystä on ladattu mukaan kohtuullisella juonella, mutta ennenkaikkea pelottavilla kuvakulmilla ja hyytävällä musiikilla.

Jos The Eye:ta (alkuperäinen nimi: Jian gui) lähtisi vertaamaan Hollypläjäyksiin niin ensimmäisenä tulee tietysti mieleen Sixth Sence. Pointtina Eye:ssa on kuolleiden näkeminen. Sokeana elänyt “Mun” niminen nuori nainen saa silmäleikkauksessa näkönsä takaisin ja siitäkös se ilo alkaa näkevien maailmassa. Mun näkee elävien lisäksi myös kuolleita ja tähän on syynä sarveiskalvo, joka ei olekaan peräisin keltä tahansa taatelin tallajalta vaan kalvon omistajalla on synkkä historia.

Kauhun lisäksi myös draamaa on kehissä. Romantiikkaa löytyy, mutta onneksi vain ripaus. Jotenkin vähän pakolliselta tuo romantiikan mukana olo tuntuu tässä tapaksessa. Alkuun leffa oli suorastaan pelottava, hiukan ote löysäsi loppua kohden kun päähenkilö sopeutui vähitellen tilanteeseen. En odottanut juonen menevän ihan tähän suuntaan mihin se lopulta meni. Toisaalta kun kokonaisuutta ajattelee niin kaikki oli varsin loogista. Ehkä odotin enemmän puhdasta kauhua, mutta hyvä näinkin. Suosittelen ehdottomasti, mutta vain niille ketkä haluavat jännitystä katsottavaksi.

Arvosteltu: 21.10.2003