Anthony Hopkins on ties kuinka monetta kertaa ajautunut psykologiseen trilleriin ja jälleen kerran vähäeleisen, mutta erittäin älykkään murhaajan rooliin (ja jälleen kerran äijä piruilee kaltereiden kivisemmältä puolelta). Fracture oli positiivinen yllätys, vaikka takakannen juonenkuvauskin jo hyvää leffaa povasi.
Varakas herra Crawford (Hopkins) saa tiedon viehättävän vaimonsa syrjähypyistä ja eräänä iltana hän odottaa vaimoaan aseen kanssa, ampuen tätä suoraan aivoja suojaavaan luukoppaan. Crawford ei pakene paikalta, vaan jää rauhallisesti odottamaan poliiseja ja herra jopa tunnustaa tekonsa täysin avoimesti.
Leffan toinen päähenkilö on lahjakas lakimies William Beachum (Gosling), joka saa Crawfordin tapauksen viimeisenä juttunaan ennen suurempiin ympyröihin siirtymistä. Oikeudessa Beachum huomaa olevansa vailla todisteita pirullista ukkopahaa vastaan ja jollei selvästä tapauksesta voittoa tipahda niin hohdokkaalle tulevaisuudelle hän voi sanoa heihei.
Perusasetelma on tuttu; älykäs rikollinen haastaa syyttäjänsä kaksintaisteluun, joten yöttömiltä öiltä ja tuhansilta kahvikupeilta ei voida välttyä. Käsikirjoitus on joka tapauksessa loistava ja katsomisen arvoinen lopputwisti rikostrilleriin taidokkaan ovela.
Juonen, dialogin ja toteutuksen puolesta Fracture nousee jo massasta esille kolmen ja puolen tähden leffaksi, mutta näyttelytyö tekee leffasta jo loistavan. Anthony Hopkinsin varmasta suorituksesta ehdinkin jo puhumaan, mutta elokuvan kantavasta voimasta eli Ryan Goslingista en. Gosling antoi esimakua huimista näyttelijänkyvyistään jo elokuvassa The United States of Leland, mutta Fracturessa hän on vieläkin parempi. Lakimiestä, jolla on omatunto, esittävä Gosling on uskomattoman aidon tuntuinen persoona ja hänen suoritukseensa itse ainakin uppouduin täysin. Kaikki miehen roolissa vain natsaa kohdilleen.
Täydellinen elokuvakokemus Fracture ei aivan ole, mutta on vaikea päättää onko tässä sitä jotain, joka nostaa sen neljän tähden leffasta puolikkaalla ylöspäin. Pienen pohdinnan jälkeen tulin tulokseen, että ei ole. Leffa on kyllä loistava ja nautittava trilleri joka näkökulmasta katsottuna, mutta eliittijoukkoon tätä ei voi nostaa. Jokaiselle genrestä pitävälle kuitenkin suosittelen lämpimästi. Fracturelle löytyy varmasti paikka kirjahyllystä.