Bailaava Bernie joraa jouhevasti.

6.9.2012 01:18

Alkuperäinen nimi:Weekend at Bernie's II
Valmistusvuosi:1993

Bailaava Bernie Lomax (Terry Kiser) sumutti elämänsä aikana aika paljon rahaa. Tämän suunnittelemat syntipukit Larry (Andrew McCarthy) ja Richard (Jonathan Silverman) saavat huhua missä ne ovat ja samoin joukko epämääräisiä kelmejä. Lyhyesti soppa on tämä: Bernie herätetään henkiin virheellisellä voodoo-rituaalilla ja alkaa jorata aina kun kuulee musiikkia. Karibialle suuntaa siis aika iso lauma ja sekaannusta on luvassa, sillä musiikki raikaa ja lisäksi vakuutusyhtiön etsivä Hummel (Barry Bostwick) on myös jutussa mukana.

[movie]Kauan eläköön Bernie[/movie] oli ajoittain hauska komedia ja sai jatko-osan. Juonta on mukana enemmän ja edellisen osan rustaillut Robert Klane ohjailee. Meno on onneksi muuttunut paremmaksi, sillä ‘tarinan’ keskipisteenä on nimiruumis joka osaa myös toikkaroida itse.

Terry Kiser on nautinnollisen rento Bernie jonka rennossa haahuilussa on jotain nautittavaa. Barry Bostwick on myös hupaisa juttua penkovana tarkastajana, sillä meren pohjassa joraava raato ei tee hyvää stressaantuneelle mielelle. Muuta näyttelijäkaartia ei erityisemmin voi mainita, sillä Bernie on loistavan kuollut ja Hummelin kohdalla kaikki kääntyy pahempaan suuntaan.

Edeltäjäänsä hölmömpi, mutta mukana on yhä liikaa juonta varsinaista hupailua jäytämässä. Onneksi Bernien tanssi parantaa kokonaisuutta ja se on edeltäjäänsä huvittavampi. Typerä komedia, mutta nautittavan typerä sellainen.

Arvosteltu: 06.09.2012