The Thing on enemmän kuin elokuva. Se on paranoidinen kuvaus ihmisistä äärimmäisen vaaran alla, jolloin keskinäinen luottamus ja ystävyys murenee käsiin, jättäen vain tusinan epätoivoisia, pelokkaita miehiä joiden mahdollisuus pelastautumiseen on minimaalinen.
Carpenterin elokuvauran kiistaton huippu, jota katsoessa voi vain murehtia, kuinka alas mestari on nykyisin vajonnut. Kurt Russell on elementissään helikopteripilottina, joka ainoana ryhmästä omaa potentiaalia edes yrittää tuhota olento, joka voi olla kuka tahansa. Muutkin osasuoritukset ovat silkkaa terästä, niin näyttelijöiden kuin kameran takaisten herrojen. Suosikkielokuvasäveltäjäni Ennio Morriconen viiltävät melodiat lisäävät omaa väriään jääkylmään kauhuun, ja Rob Bottinin olennot ovat eräitä kauhistuttavimpia kauheuksia, joita olen valkokankaalla nähnyt.
The Thing ei menestynyt lippuluukuilla, minkä katson hyväksi, silloin se olisi menettänyt kulttiasemansa ja olisi joutunut Hollywoodin rahanahneen roskaväen kynsiin. Näin siitä on tullut legenda, joka tullaan aina muistamaan elokuvamaailmassa.
nimimerkki: Jumikuppa