Okei, yhtään kaunistelematta, tämä elokuva on armottoman tylsä ja puuduttava. Kun aloin katsomaan tätä elokuvaa niin en toki mitään mestariteosta odottanut, mutta kyllä edes vähän parempaa, onhan leffan pääosassa edes itse Al Pacino joka on loistava näyttelijä. No, onhan hän tässäkin leffan parasta antia musiikin jälkeen, mutta kun sanon parasta antia, se ei tarkoita hyvää. Edes Pacino ei tätä pelasta. Uskon että monet voivat tykätä tästä ja voi tätä sanoa jollain tavalla ihan laadukkaaksi leffaksikin. Mutta minuun se ei iskenyt.
Merillä seilannut kauppiaan Antonion (Jeremy Irons) on mentävä pyytämään rahaa vanhalta pankkiiri Shylockilta (Al Pacino). Antonio ei muuten tekisi tätä mutta Antonion ystävä Bassanio (Joseph Fiennes) haluaa kosia kaunista Portiaa (Lynn Collins) ja tarvitsee siihen rahaa. Shylock lainaa rahaa mutta he tekevät sopimuksen että hän haluaa myöhästyneen takaisinmaksun ihmislihassa. No maksu sitten myöhästyy ja Antonion on täytettävä lupauksensa vaikka koko kansa sitä vastustaa.
Jos juoni kuulostaa siltä että tässä voisi tapahtua edes jotakin kiinnostavaa, niin näin ei ole. En olen mikään draaman vihaaja, on hyviä ja loistavia draamaelokuvia olemassa, mutta tämä ei vain iskenyt. No Al Pacino on leffan paras näyttelijä muttei siltikään kovin hyvä tässä leffassa. Jeremy Ironsista en ole koskaan tykännyt, enkä tykkää nytkään. Muut ovat samaa rataa.
Mtä hyvää tässä sitten on? No, Al Pacino joka on edes hieman hyvä, musiikit jotka ansaitsevat erityismaininnan ja lavastus joka pelastaa melkein koko leffan. No itse en suosittele mutta katsokaa itse ja tehkää oma mielipiteet. Ja kun alatte katsomaan tätä niin älkää odottako muuta kuin täysiveristä draamaa. Sitä te saattekin. Ja tylsää sellaista.