Mies joka tiesi liikaa on yksi Hitchcockin vuosien 1934 ja 1938 välillä ohjaamasta kuudesta brittifilmistä, jotka yhdessä muodostivat merkittävän leiman ohjaajan uralle. Muut elokuvat ovat ”Sabotaasi”, ”39 askelta”, ”Salainen asiamies”, ”Nuori ja viaton” ja ”Nainen katoaa”. Sen lisäksi että elokuvat ovat kaikki trillereitä, ne myös keventävät sisältöänsä tilannekomiikalla ja niistä kaikki paitsi poliittisesta sisällöstä vapaa ”Nuori ja viaton” ilmentävät silloisen Englannin yhteiskunnan tilaa uuden maailmansodan kynnyksellä.
Kuten ”Sabotaasi”, myös Mies joka tiesi liikaa kertoo poliittisesta terrorismista. Tarinassa Sveitsissä lomaansa viettävä brittiperhe todistaa kesken juhlien uuden ystävänsä murhan ja viimeisenä tekonaan kuoleva mies sopertaa perheen miehelle kriittisiä tietojaan suunnitteilla olevasta Lontoossa toteutettavasta poliittisesta salamurhasta. Perheen tytär kidnapataan ja vanhempien on täten selvitettävä sotku omin neuvoin.
Toteutuksen amatöörimäisyyden huomaa jo heti alussa nähtävästä kehnosti kuvatusta murhakohtauksesta, joka on varmasti yksi latteimmista kuolemista, mitä jännityksen mestarin elokuvissa on nähty. Hitchcock ei myös valitettavasti vaivaannu syventämään henkilöhahmojensa luonteita ja tuo kaikki juonta kehittävät tilanteet ruudulle kuivan suoraviivaisesti.
Edustavimmillaan elokuva on loppukohtauksessa, jossa nähtävässä tulitaistelussa on sentään hitunen potkua. Itseasiassa kyseinen kohtaus perustuu oikean elämän vuonna 1911 tapahtuneeseen Sydney Streetin piiritystapaukseen, jossa ulkomailta saapunut anarkistijoukko vaihtoi laukauksia poliisin ja armeijan kanssa.
Tästä pienestä valonpilkahduksesta huolimatta kokonaisuus jää suutariksi, enkä yhtään ihmettele ohjaajan motiivia työstää tarinasta reilut parikymmentä vuotta myöhemmin huomattavasti parempi jenkkiversio.