Kapteeni Benjamin Willard on mies, joka ollessaan viidakossa haluaisi kaupunkiin, ja ollessaan kaupungissa haluaisi viidakkoon. Nyt hän on kaupungissa, ja hänelle annetaan tehtäväksi mennä viidakkoon, joten hän lähtee. Tarkemmin kerrottuna tehtävä menee näin: Willardin täytyy mennä erästä jokea ylöspäin, etsiä omiin oloihinsa vetäytynyt, vaarallinen ja seonnut Eversti Kurz, ja eliminoida tämä. Tästä alkaa unenomainen retki sodan runtelemassa Vietnamissa.
Fransisc Ford Coppolan Apocalypse. Now on mestariteos. Tai tarkemmin sanottuna ainakin ohjaajan itsensä leikkaama, yli kolmetuntinen reduxversio siitä on mestariteos. En ole tuota aikaisemmin leikattua versiota nähnyt.
Ilmestyskirjassa on loistavat näyttelijät. Muuntautumiskykyinen Marlon Brando vetää aivan upean roolin Kurzina, kertakaikkiaan loistavan. Martin Sheen tekee myös hyvän suorituksen Willardina, ja Robert Duvall outona jenkkiupseerina on myös erinomainen. Ohjaus on loistavaa, ja John “Conan Barbaari” Miliuksen yhdessä Coppolan kanssa työstämä kässäri on loistokas. Elokuva muuttuu koko ajan sen edetessä. Aluksi se vaikuttaa suht. tavalliselta (mutta loistavalta) sotaleffalta, sitten se kehittyy synkäksi, unenomaiseksi ja kantaaottavaksi eloonjäämisdraamaksi, joka esittelee ihmisiä jotka vain yrittävät jäädä eloon sodan mielettömyyden keskellä. Lopulta se muuttuu psykedeeliseksi, joidenkin mielestä ahdistavaksi taide-elokuvaksi.
Paras Vietnamleffa, ja ehkäpä paras sotaelokuva kautta aikain. Suosittelen ehdottomasti, katsokaa ihmeessä.