Erästä vietnamilaista kylää suojeleva tukikohta saa uudeksi päälliköksi luutnantti Jeff Knightin (Michael Dudikoff), jolle tehtävä on ensimmäinen komennus Vietnamissa. Tukikohdan sotilaat eivät ota Jeffia vastaan iloisin mielin vaan pitävät tätä kokemattomana keltanokkana. Jeff haavoittuukin eräänä päivänä tulitaistelussa ja hänen alaiset luulevat päässeensä hänestä eroon. Hän kuitenkin palaa tukikohtaan ja vie joukkonsa todelliseen sotahelvettiin kun vihollinen piirittää heidän suojelemaansa kylää.
Heti aluksi täytyy todeta että Platoon Leader yllätti täysin. Se olikin oikeasti realistinen sotakuvaus, vaikka ohjaajana hääriikin Aaron “Chuckin veli” Norris, joka on ohjannut monia toimintapläjäyksiä veljelleen. Taisteluita leffassa on mukavasti ja nekin on toteutettu uskottavasti ja realistisella otteella (kamera näyttää räjähdysten runtelemia sotilaita, kuolleita siviilejä ym.). Myöskään tähtilipun heilutteluksi homma ei mene vaikka yksi macho taistelukohtaus nähdäänkin. Kaikki jenkit eivät ole puhtoisia sotapojuja vaan joukossa on myös huumeidenkäyttäjiä ja sadisteja.
Roolisuoritukset ovat ihan hyvää luokkaa ja 1980-luvun action-stara Michael Dudikoff onnistuu kohtalaisesti pääosaroolissaan nuorena luutnanttina, joka on juuri saanut ensimmäisen komennon Vietnamiin. Toinen näyttelijä mikä paunautui mieleen oli myös kokeneen sotajermun näyttelijä Robert F. Lyons joka onnistuu myös ihan nätisti roolissaan.
Platoon Leader on reippaasti plussan puolelle menevä sotadraama, jota suosittelen lämpimästi. Ohjaaja Aaron Norrikselle aihe on myös henkilökohtainen sillä hänen veljensähän katosi aikoinaan Vietnamin sodassa. Ei kaikkein parhaita sotaleffoja mutta hyvä kuitenkin.
nimimerkki: Mask