Ei läheskään parasta Studio Ghiblilta, mutta kukoistaa erikoisuudellaan.

9.12.2006 18:55

Alkuperäinen nimi:猫の恩返し
Valmistusvuosi:2002

Haru, aivan tavallinen koulutyttö, ei voi uskoakaan millaiseen outoon seikkailuun voikaan päätyä, kun pelastaa pientä pakettia kantavan kissan jäämästä auton alle.

Kissa jopa nousee kahdelle tassulle ja esittelee itsensä Luneksi, sekä kiittää avusta. Harun suureksi iloksi -tai kauhuksi- Lune onkin Kissojen valtakunnan prinssi, minkä takia tämän isä, kuningas, tulee seuraavana yönä kiittämään Harua poikansa pelastamisesta aivan henkilökohtaisesti. Siinäkään ei tosin ole tarpeeksi, että loistokkaan kissaseurueen pitää tulla Harun kotiovelle ojentamaan juhlakirjettä, vaan Harun tulee tietysti mennä naimisiin tuon kovin miehekkään prinssin kanssa. Kissanminttua, hiiriä, ja paljon muuta mitä vain kissa tekisi kiittääkseen. Ja tietysti Haru täytyy myös viedä itse kuuluisaan ja ihanaan Kissojen valtakuntaankin asti. Muuttuuko Haru kokonaan kissaksi, ja peräti omasta tahdostaan?

Elokuva sisältää melkoisesti huumoria, josta suurin osa on tuhannesti käytettyä ja osa hyvinkin halpaa. Siitä huolimatta komediaosuus on kohtuu kunnossa, eikä mitään tympääntyneitä tyrskähdyksiä pääse. Loppujen lopuksi Kissojen valtakunnasta voi kukin etsiä syvempää merkitystä… ehkäpä tarkemmin katsomalla löytää jonkin hyvinkin syvällisen ja kauniin asian, joka on kätketty tassuttelijoiden omaan maailmaan.

Ei ehkä läheskään parasta Studio Ghiblilta, mutta kukoistaa siitäkin huolimatta erikoisuudellaan.

nimimerkki: Graffithé

Arvosteltu: 09.12.2006