Ei mitään uutta.

4.10.2013 22:59

Alkuperäinen nimi:The Cave
Valmistusvuosi:2005

Joukko tutkijoita menee tutkimaan luolaa Romaniassa. Ryhmään kuuluu biologi Nicolai (Marcel Iures), yrmymmät McAllisterin veljekset Jack (Cole Hauser) ja Tyler (Eddie Cibrian) ja sekalaisempi seurakunta juippeja. Nopeasti tulee ilmi se että he eivät ole ensimmäisiä tutkijoita ja luolajärjestelmän eksosysteemillä on oma tapansa ylläpitää itseään. Se on sellainen tapa joka luo rumia, seinillä mönkiviä otuksia jotka hyökkäilevät tunkeilijoiden kimppuun. Sisääntuloreitin tuhoutuminen pakottaa konkkaronkan liikkeelle.

Bruce Huntin ohjailema [I]The Cave[/I] omaa kaikki kauhuelokuvan vaatimat piirteet ja tässä tapauksessa näitä tuttuja ja toimivaksi osoitettuja ratkaisuja pitää sanoa kliseiksi. Ne siis muodostavat selkeän kokonaisuuden mikä aloittaa hitaasti ja sitten tuo esille möröt riehumaan ja laittaa mukaan hieman juontakin, mutta nämä ratkaisut eivät luo kovinkaan jännittävää tai kiinnostavaa kokonaisuutta. Itse asiassa se on aika tylsä ja mekaaninen viritys.

Näyttelijäntyö tällaisissa elokuvissa ei ole se tärkein tekijä vaikka voi luonnollisesti parantaa lopputulosta. Vähemmän nimekäs kaarti ei saa paperiukkoihinsa paljoakaan eloa ja yhdenkään ei-niin-näyttävän-verinen kuolema ei paljoakaan hetkauta. Onneksi mitään ärsyttävää idioottia ei mukaan ole survottu.

Toteutukseltaan [I]The Cave[/I] on keskitasolla ja siinäkin mielessä se uppoaa massaan. Hirviöt ovat rumia ja niitä käytetään varsin säästeliäästi ja luolamiljöö on ankea, mutta mitään suurta mullistusta ei luvassa ole. Kokonaisuus osoittautuu mauttomaksi, ravintoarvoltaan köyhäksi ja kyllästyttäväksi. Ei mitään uutta elokuvan aikakirjoihin.

Arvosteltu: 04.10.2013