Ei mitään yllättävää, tippuu persoonattomien nuortenelokuvien joukkoon.

4.6.2005 23:27

Näyttelijät: ,
Alkuperäinen nimi:The Lizzie McGuire Movie
Valmistusvuosi:2003

Heti aluksi jokaisen on kysyttävä rehellisesti itseltään, uskooko hän, että Disneyn tuottama yltiöällö täydellisesti genrensä perinteistä poikeamaton tusina-nuorten-elokuva varustettuna suositulla, mutta onnettomalla näyttelijällä voisi olla oikeasti hyvä elokuva? Niin… niin vähän epäilinkin. Mutta saahan sitä kokeilla, jos tästä löytyisi poikkeus.

Elokuvan juoni on seuraava: (ja enempää yllätyksiä siitä tuskin löytyykään!) Lizzie on nuori tyttö, joka unelmoi tähteydessä. Tämän unelman voi toteuttaa luokkaretken kohteessa Roomassa oleva Pop-tähti. Ja ihmettelen valtavasti, jos joku ei keksi miten siinä sitten käy. Tai itseasiassa itse luulin sitä jopa nerokkaammaksi kuin se olikaan.

Juonen puolelta ei siis voinut ainakaan odottaa mitään vallankumouksellista, joten ainoa toivo siirtyi toteutukselle.

Mutta ikävä kyllä sekin haisee ja pahasti! Hilary Duff on persoonaton, täysin lahjaton näyttelijä, jonka kaltainen keikistely on nähty moneen kertaan jo 60-luvulla. Jim Fall ei ole onnistunut saamaan aikaan mitään mukaansatempaavan tyylistäkään, eikä visuaalinen suunnittelu ole mitään kovin erikoista.

Elokuvan katsominen oli loppujen lopuksi eräänlaista tuskaa, joka ei kuitenkaan sattunut. Elokuva vain meni silmien edestä, aivot eivät saaneet minkäännäköistä ärsykettä eikä elokuvasta jäänyt juuri mitään mieleen, paitsi että se oli aikalailla ärsyttävä. Elokuvassa ei siis ole mitään yllättävää, vaan se tippuu jälleen siihen persoonattomien nuortenelokuvien joukkoon ja uppoaa siihen mutaankin aika syvälle. En oikeastaan voisi suositella ketään katsomaan tätä elokuvaa. Siinä ei ole mitään erikoista, juoni typerä ja toteutus on huonoa, eli elokuvassa ei toisian sanoen ole mitään kivaa.

nimimerkki: Sano mitä sanot

Arvosteltu: 04.06.2005