Enpä ollut kuullutkaan tästä elokuvasta ennen kuin katsoin George Clooneyn ja Bradd Pittin tähdittämän uudelleenlämmittelyn tästä elokuvasta. Toki tuokin versio oli ok, mutta tämä tekstintynkä ei nyt käsittele sitä, vaan tätä alkuperäistä versiota.
Vanhat sotakaverit kokoontuvat vuosien jälkeen harjoittamaan sodassa opittuja taitoja kuten täsmällisyyttä ja tarkkaavaisuutta, mutta kyse ei suinkaan ole uuden sodan käynnistämisestä (koska ei eletä Bushin aikakautta…) vaan Las Vegasin kasinoiden rahavarantojen ryöstämistä. Ajankohdaksi suunnitellaan uuden vuoden vaihdetta, koska tuolloin henkilö- ja asiakaskunnan huomio lienee edes osittain muualla kuin rahoissa. Jokaisella osallistujalla on omat syynsä rahan tarvitsemiseen mutta tämän keikan onnistumisen myötä rahahuolet ovat ohi piiiiiiiiitkäksi aikaa. Suunnitelmat saadaan kasaan, joukko on motivoitunutta ja eikä ongelmia ole. Ainakaan ennen ryöstöpäivää.
Elokuvaa tähdittävät pääosin lähinnä musiikkimaailmasta tutut kasvot kuten Sinatra ja Martin, mutta eiväthän laulajat nykyäänkään tajua pysyä pois valkokankaalta. Kaikenlainen julkisuushan on vain hyvästä. Elokuva on kuitenkin oikeastaan ihan viihdyttävä, koska käyttämäni nukahtamismittari ei noussut missään vaiheessa kovin korkealle. En tosin tajua miksi, koska nyt jälkikäteen ajateltuna, eihän koko filmissä tapahtunut juuri mitään. Ehkä se olikin niin taitavasti ja älyllisesti tehty että minä en vain huomannut kaikkia tapahtumia muutoin kuin alitajunnassa. No en tiedä, enpä kuitenkaan nukahtanut, ja siitähän pitää antaa jo filmille kuin filmille ainakin jokunen piste.