Epic Movie oli hauska. Date Movie ei ollut hauska, mutta ei huonokaan. Mitäs Me Spartalaiset meni todella paljon yli ja Disaster Movie vielä pahemmin. Entäpä sitten viimeisin ja toivottavasti viimeinen Seltser/Friedberg parodia…eiväthän tämän tekijät voi olla tosissaan!!!
Vampyyrien imussa on siis parodiointi Twilight Houkutuksesta ja Uusikuusta. Becca (Jenn Proske) muuttaa pieneen maalaiskaupunkiin. Pian hän rakastuu outoon Edward Sulleniin (Matt Lanter), joka osoittautuu vampyyriksi. Beccan huomiosta kilpailee myös Beccan lapsuuden ystävä Jacob (Christopher Riggi), joka onkin ihmissusi. Tarinassa mukana esiintyvät myös esimerkiksi Sullenien perhe, Jersye Shoren idiootit, Buffy Vampyyrin tappaja, Lady Gaga ja Jacobin hintahtavat ihmissusi ystävät.
Aloitetaanpa näyttelijöistä. Beccan näyttelijä on matkinut Kristen Stewartin ilmeettömyyden lähes täydellisesti ja tämä oli ehkä ainut asia elokuvassa, jossa onnistuttiin. Toisaalta voiko ilmeettömyyttä nyt matkia. Olet vain normaalisti niin homma hoituu. Kaikki loput näyttelijät ovat mitäänsanomattoman oloisia ja välillä ajattelen, että joko näyttelijät on pakotettu elokuvaan mukaan tai sitten koko tekijätiimi vain haluaa tuottaa tuskaaelokuvan välityksellä. Hyvinä esimerkkeinä mainittakoon, vaikkapa Beccan unissa puhuminen. Becca kaatelee kirjahyllyjä ja heittelee tavaroita ympäri huonetta. Becca ärisee ja puhuu kaikkea turhaa ja jonninjoutavaa ja minä istun silmät pyöreänä ajatellen, että eivät kai nämä ”näyttelijät”tee tätä jumalauta vakavissaan. Jenn Proske muisti ihme kyllä pitää silmänsä kiinni ja ,vaikkei olisi pitänytkään niin tuskinpa mitään olisi toista kertaa kuvattu. On elokuva nimittäin niin tökerön oloisesti tehty. Jokainen näyttelijä veti jollain tavalla överiksi ja varsinkin kaikenlainen kirkuminen ja huutaminen näyttää todella epäaidolta. Voisin haukkua näyttelytyötä vaikka kuinka paljolti, mutta eiköhän jokainen arvostelun lukija jo päässyt mielipiteestäni kiinni.
Ehkä elokuvan pahimpia mokia on se, että elokuva muistuttaa liikaa oikeaa Twilightia. Vitsejä on laitettu mukaan toki monia, mutta silti elokuva muistuttaa paikoittain Houkutusta ja Uusikuuta liian paljon. Vitsiä yritetään vääntää monesta tv-sarjasta, julkimosta ja ennen kaikkea True Bloodista ja Vampyyripäiväkirjoista, sekä homoseksuaaleista, kakasta ja kaikesta muusta mitä nyt parodioissa yleensä näkee, kaikki sen genren kuluttajat kyllä tietävät mitä tarkoitan. Kohtaus, jossa Edward lyö ilmassa lentävää vampyyria pesäpallomailalla muistuttaa paljon erästä kohtaa Scary Movie kakkosesta. Taitavat olla myös uudet ideat kutakuinkin loppuneet. Kuittailut Twilightin epäuskottavuuksista ovat kohtuullisen nerokas idea, mutteivät tosin järin hauska. Jos ne olisi esitetty ironisesti, kuten kolmessa Family Guyn tekijöiden Star Wars parodioissa niin homma olisi voinut toimiakin. No pitää myöntää, että vähän hymyilytti, kun Jacob sanoi sopimuksen käskevän ottaa paidan pois vähintään kymmenen minuutin välein ja kun vielä oikein ”hikeäkin” ruiskutettiin pullosta. Kun naljailu ja epäkohtien huomiointi muuttuu pelkäksi hillumiseksi ja sössöttämiseksi katselemisesta tulee yhtä helvettiä. Jotenkin minua alkoi hävettämään, että miten käsikirjoittaja kuvittelee tuollaisen olevan hauskaa.
Ja sitten vielä elokuvan budjetti. Itselläni ei ole mitään käsitystä, mikä se oli, muttei uskoakseni kovinkaan paljon. Esimerkiksi, kun Buffy Vampyyrin tappaja tuli mukaan elokuvaan, oli hänellä päällään pinkki t-paita, jossa luki Buffy. Vau! Olipa siihen jaksettu panostaa paljon. Näyttelijöistäkin vielä sen verran, että itse en maksaisi heille senttiäkään vaan lähettäisin taksin näyttelijä kouluun, jos nyt sitä kukaan on edes käynyt.
Tiedän, että hakuin elokuvaa todella paljon, ehkäpä jopa liikaakin, mutta sellainen fiilis minulle jäi. Elokuva sisältää yhden tai kahden ihan hyvän ja osuvan jutun/vitsin, mutta siihen se sitten jää. Olen iloinen ettei tätä tarvitse katsoa uudestaan ja taidanpa jättää uudet parodiat (varsinkin Seltserin/Friedbergin tekemät) kokonaan katsomatta.