The Rocket kertoo kanadanranskalaisesta Maurice Richardista (Roy Dupuis) ja itse tarina sijoittuu 1930-1950 -luvuille. Kyseessä on siis miehen elämänkerta jääkiekkoilu ajalta nuoresta teinipojasta aikuiseksi kolmekymppiseksi. Tarina ei kuitenkaan keskity pelkästään mieheen jääkiekkoilijana, vaan myös aviomiehenä. Richardin vaimoa, eli Lucille Richardia näyttelee Julie LeBreton.
Alkuun elokuva vaikuttaa kaikinpuolin loistavalta, etenkin kun taustalla pauhaa kauniit musiikit ja tarinakin vaikuttaa kohtuullisen mielenkiintoiselta. Pian katsoja saa kuitenkin todeta, että elokuvan tarina laahaa pahasti keskivaiheessa ja muutenkin se tuntuu huononevan kokoajan loppuakohti. Ohjaus toimii osittain varsin hyvin, mutta kuvakulmat tuntuvat toistavan itseään melko usein. Myös siniset kaupunkikuvat ovat oikeastaan rumempia, kuin mitä ihan tavallinen värillinen kuva olisi ollut, onneksi näitä kaupunkikuvia ei kuitenkaa ole montaa. Musiikki -valinnoista tosin on pakko antaa plussaa, ne ovatkin elokuvan parasta antia, mutta tällä kertaa ne eivät pelasta elokuvaa vajoamasta keskinkertaisuuteen. Ympäristö on kuitenkin kohtuullisen hienon näköinen ja 30, kuten myös 50-luvun tuntuma on saatu hyvin esille. Se näkyy niin asustuksissa, ympäristökuvissa kuin myös lavastuksissa.
Käsikirjoitus tuntuu seuraavan Maurice Richardin tarinaa melko realistisesti ja ilmeisesti noudattaa tositarinaa hyvin, mutta keskittyy kuitenkin loppujen lopuksi jääkiekkoa enemmän miehen perhe-elämään. Richardin hahmo tuntuu jotenkin tylsähköltä, eikä millään tavalla kiinnosta katsojaa. Ilmeisesti Richard on tosielämässäkin ollut hiljainen heppu, nimittäin hän ei paljoa puhu elokuvan aikana. Toki on vaikeaa puhua, kun suurin osa joukkueesta puhuu englantia ja mies itse osaa vain pari sanaa englantia, mutta on joukkueessa ranskankielisiäkin pelaajia, heille Richard kuitenkin lähinnä vain nyökkäilee. Richard vaikuttaa lähinnä tylsältä henkilöltä, joka osittain pilaa elokuvan viihtyvyyttä, mutta tämä tosiaan on myös osittain näyttelijän vika.
Siitä annan kuitenkin ison miinuksen, ettei elokuva loppujen lopuksi keskity kovinkaan paljoa jääkiekkoon, vaan enemmänkin Mauricen perhe-elämään ja muutenkin koko muu joukkue jää liian paljon taustalle. Itseasiassa elokuvassa ei ainakaan omaan muistiini mainita edes kenenkään muun nimeä joukkueesta. Ottelutkin ovat jotenkin hyvin nopeasti käytyjä ja loppuvat aina Mauricen tappelutuokioon tai maaliin. Muutenkin ne kuvataan aina kamera kiinni Mauricessa ja koko muu kenttä ja joukkue jää pyörimään jonnekin kameran taakse.
Näyttelijät ovat kuitenkin kohtuullisen hyviä. Mauricea näyttelevä Roy Dupuis on näytellyt roolinsa hyvin, vaikkakin välillä hieman tylsästi. Miehen eleet ovat vähäiset, se ei periaatteessa haittaa, mutta olisi hän niitä voinut tehdä vähän enemmänkin luodakseen hahmolleen enemmän tunnetta. Mauricen vaimoa näyttelevä Julie LeBreton tekee myös hyvän roolisuorituksen Mauricen vaimon roolissa. Kemia Mauricen kanssa toimii hyvin ja Julien naisellinen lämpö tuo oman lisänsä rooliin. Sivunäyttelijät tekevät myös kaikinpuolin onnistuneet roolisuoritukset, vaikkei heistä kunnollista otetta saakkaan, mutta tämä johtuu lähinnä käsikirjoituksesta.
Kokonaisuudessaan The Rocket on kertaalleen katsottava jääkiekko -elokuva, joka ei kuitenkaan jaksa innostaa pidempään. Kestoakin olisi voitu hieman lyhentää, jotta oltaisiin säästytty turhalta laahaamiselta elokuvan keskivaiheessa. Mauricen hahmon paremmin tuntevat voivat saada tästä hieman enemmän irti, mutta jääkiekko -elokuvana tämä on melko mitäänsanomaton.