Elokuva on jaettu kuuteen erilaiseen tarinaan, joista jokainen tarina on eri ohjaajan ohjaama.

28.8.2004 15:11

Alkuperäinen nimi:여섯 개의 시선
Valmistusvuosi:2003

Täytyy tähän alkuun todeta, etten olisi todennäköisesti tullut koskaan katsomaan tätä elokuvaa, jos siinä ei olisi ollut ohjaajana Chan-wook Park. If You Were Me ei kuitenkaan ole Chan Wook Parkin elokuva, vaan elokuva on jaettu kuuteen erilaiseen tarinaan, joista jokainen tarina on eri ohjaajan ohjaama.

The Weight of Her on kertomus mitä naiset joutuvat käymään läpi yhteiskunnassa tullakseen hyväksytyksi. Jo koulussa alkava vaatimus, että pitää näyttää kauniilta ja hoikalta, jotta olisi mahdollisuuksia saada töitä. Yim Soon-rye aloittaa lyhytelokuvansa mielenkiintoisesti, mutta tyyli ei kestä kauankaan ja puolessa välissä The Weight of Her alkaa matelemaan paikallaan. Silti satiirinen kuvaustyyli onnistuu ja Yim Soon-rye päättää kertomuksensa kohtalaista paremmin. 3.5 pistettä.

The Man With an Affair kuvaa pientä poikaa, joka sängyn kasteluiden vuoksi joutuu kiertelemään ympäri kerrostaloa ja kerjäämään suolaa. Itse en ymmärtänyt täysin tämän tarkoitusta, joten en ala edes arvaamaan. Mutta sitä ei käy kieltäminen, että tämä tarina on elokuvan huonointa antia. 2 tähteä.

Crossing on kertomus vammaisesta miehestä ja hänen suhtautumisesta omaan vammaansa ja siihen, miten muut ihmiset ottavat hänet vastaan. Yeo Kyun-dongin ohjaama tarina on elokuvan parasta antia. Hänen tyylinsä kuvata tilannetta komedialla on hyvin onnistunutta, eikä mitään yliheittoja ole luvassa. Myös Crossing onnistuu olemaan elokuvan koskettavampia osuuksia. 4 pistettä.

Tongue Tie, The Man With an Affairin tavoin, on kertomus, jota en tajunnut mitä se yrittää kuvata. Tässä kertomuksessa pieni poika on lääkärille, jolle nähtävästi laitetaan tikit kieleen. Mutta mitä Tongue Tie yrittääkään kuvata? Tarina loppuu enteilevästi ekaluokkaisen sanoihin, jonka mukaan englannin kieli on kauheata mutta toisella luokalla ollessaan, hänen mielestä englannin kieli tekee hyvän ihmisen. Siis mitä? 2 pistettä.

Face Value on kertomus ulkonäköasiasta ja arvoista. Se miltä näyttää, on sen mukaan käyttäytyä. Kertomus on aivan liian lyhyt verrattuna muihin, mutta silti kuuluu parhaimpiin. 3 pistettä.

N.E.P.A.L: Never Ending Peace And Love on elokuvan viimeinen kertomus ja se parhain. Kertomuksen ohjauksesta vastaa Chan-wook Park ja se kertoo Chandrasta, maahanmuuttajasta, joka on muuttanut Etelä-Koreaan. Hän ei osaa puhua kunnolla koreaa ja joutuu pian vaikeuksiin ja lopulta päätyy mielisairaalaan hoidettavaksi. Chan-wook Park on ohjannut kertomuksensa mustavalkoisena kuvaa päähenkilöönsä, Chandraa, pelkästään siten, että katsoja näkee tapahtumat hänen silmiensä kautta. NEPAL on myös elokuvan koskettavampia osuuksia. 4 pistettä.

If You Were Me on tarinoiltaan hyvin erilaisia, joista osa toimii hyvin ja osa kulkee huonosti. Kuitenkin kaikista tarinoista löytyy omat hyvät puolensa. Kaikki on hyvin ohjattuja ja näyteltyjä, myöskin musiikit ovat hyvin valikoituja ja sopivat ilmapiiriin. Kuudesta tarinasta kaksi on ainoastaan täydellisiä ja loput jäävät keski- tai huonolle tasolle.

Arvosteltu: 28.08.2004