Joulupuu on kärvennetty-elokuva on jo monet vuodet ollut osa allekirjoittaneen joulutradiotiota. Mutta katsovat James Stewartin Ihmeellinen on elämä ja minä katson tätä.
Joulupuu on kärvennetty kertoo parin aikaisemman National Lampoon’s -elokuvan tavoin Griswald-nimisestä perheestä ja erityisesti tämän perheen isästä Clarkista (mainio Chevy Chase). Tällä kertaa joulu on lähestymässä ja talo tulossa täyteen sukulaisia, joten Clarkin täytyy tietysti tehdä mm. seuraavanlaiset hommat: hakea joulukuusi, laittaa jouluvalot katolle ja piilottaa joululahjat talon vintille. Mutta kuten arvata saattaa, mikään ei mene aivan niin kuin olisi tarkoitus.
Elokuva on täynnä hauskoja kommelluksia sekä vitsejä ja Chevy Chase on parhaimmillaan. Vaikka katsomiskertoja on jo toistakymmentä, edelleen jaksavat samat kohdat naurattaa eikä tämän vetovoima tunnu vuosien myötä loppuvan millään. Hullunkurisiin sivuosiin on saatu mm. sellaiset näyttelijät kuin Randy Quaid (Clarkin serkun mies) ja F.Murray Abraham (Clarkin ylitiukka pomo).
Takuunaurut ovat siis luvassa ja kohellusta riittää yllinkyllin, menon kuitenkin koko ajan pysyessä hillityn puolella jotta nuoremmatkin voisivat tästä nauttia. Kasarikomedian klassikko.
nimimerkki: Population1