Dragon Wars? Nimi enteilee pahaa, eikä asiaa muuta paremmaksi dvd:n takakannessa oleva teksti:” Kuin King Kong, mutta mukana on myös ohjuksia”. Elokuvan juoni ei siis, ikävä kyllä kerro tutkimusmatkailijoista, jotka noutavat saarelta lohikäärmeen lopulta Empire State Buildingin nokasta alas ammuttavaksi…ohjuksilla.
Juoni sen sijaan kertoo Ethanista, joka sai pienenä tietää olevansa satoja vuosia sitten elänyt korealainen huippusoturi, jonka piti uhrata rakastamansa neitonen hyvälle imoogille (= lohikäärme ilman siipiä ja raajoja). Tehtävä epäonnistui, joten nyt 500 vuotta myöhemmin paha imoogi ja muu ilkeiden kätyrien armeija uhkaa Los Angelesia, ja tahtoo pysäyttää kesken jääneen tehtävän.
Itse en olisi tähän elokuvaan kajonnut, mutta kun sen katsominen mahdollistui kaverin kautta, ei minulla ollut mitään hävittävää. Voin nyt todeta, että jos tahdot nähdä pelkkää keskinkertaisten tehosteiden täyttämää rymellystä, ole hyvä. Muussa tapauksessa pysy kaukana, sillä D-War on varmaan yksi turhimmista ja huonoimmista elokuvista, jota olen nähnyt. No, toisaalta kun ajattelee, voiko ylipäätänsä elokuva, jossa lohikäärmeitä (krhm, anteeksi, imoogeja) on siirretty nykyaikaan, olla hyvä? Ei.
Elokuva on umpisurkea, mutta siinä piileekin sen vahvuus. Vaikka päähenkilöt ovat mitäänsanomattomia palikoita (kiitos näyttelijöiden), joiden kohtalosta ei välitä pätkääkään, voi elokuvan todeta olleen erittäin hauska. Itse elokuvan omat “vitsit”, esimerkkinä kohtaus jossa koditon mies huutaa ohi hujeltavalle ambulanssille: “Senkin pummi!”, eivät ole hauskoja, vaan hauskuus piilee juuri niissä kohdissa, joissa ei ollut tarkoitus nauraa. Tästä voi kiittää laimeita erikoistehosteita ja niin naurettavia juonenkäänteitä. Sekavassa tilassa katsottuna filkasta irtoaa huomattavasti isommat naurut.
Itse asiassa elokuvan nimikin on harhaanjohtava, sillä lohikäärme nähdään vasta lopussa, ja elokuvassa on muun aikaa pelkkiä imoogeja. Nojaa, ketä kiinnostaa. Rahaa tekijöillä oli varmaan liikaakin, jonka voi päätellä täysin turhasta kohdasta, jossa imoogi luikertelee lähes kymmenen omakotitaloa tuhoten tielle, jotta voisi karjaista kovaa. Myöskään niitä paljon puhuttuja ohjuksia ei nähdä edes paljoa.
Luultavasti tekijöillä oli kivaa, mutta elokuva ei ollut hyvä. Katso vain jos kaipaat jotakin surkeaa elokuvaa naurettavaksi.