Elokuvan suurimpana innoittajana toimii Iron Chef tv-sarja.

19.6.2004 20:21

Näyttelijät: , ,
Alkuperäinen nimi:食神
Valmistusvuosi:1996

Stephen Chow on kokkauksen jumala ja omaakin tittelin ”god of cookery”, mutta valta ja raha on noussut hänelle päähän. Hän ei edes tajua, kuinka yksi hänen kokeistaan sekä iso kiho kääntyvät häntä vastaan. Tämän myötä Chow:n titteli, valta ja rahat viedään ja vallan vienyt kokki ottaa itselleen ”god of cookery -tittelin”. Mutta Chow törmää erääseen naiseen ja mieheen ja kehittävät yhdessä uuden maittavan ruokalajin ja pikku hiljaa he saavuttavat kunniaa ja rahaa. Lopulta Chow taistelee ”god of cookery -tittelistä”, joka päättää kuka on maailman paras kokki.

Kuten voi arvata, God of Cookery on jälleen kertomus vallasta, sen menettämisestä, omista virheistä oppiminen ja lopulta nousun yritys. Se mikä erottaa tämän elokuvan muista samanlaisista elokuvistaan, on Stephen Chow:n huumori. En tiedä voisiko tätä sanoa positiiviseksi asiaksi vai negatiiviseksi, koska Chow:n huumori ei yksinkertaisesti sovi kaikille. Hänen huumorinsa joka naurattaa tai ei, mitään välivaiheita ei ole. Itse olen Chow-fani ja muutenkin honkkarihuumorin suuri kuluttuja, joten tämäkin elokuva on vain maittava alkupala.

Elokuvan suurimpana innoittajana toimii Iron Chef tv-sarja, joka on Suomessakin tuttu SubTv:ltä. Iron Chefin tapaan, mukana on ruokakilpailuja ja ruoka-arvosteluita joihin on liitetty Chow:n huumori. Kuitenkin kokkiareena on vain pieni osa elokuvaa. Muu osa onkin sitä vallan takaisin saamista ja Chow:lle tuttuun tapaan elokuvaan on laitettu romanssiyritys.

God of Cookery ei ole parasta Chow:ta mutta parempi kuin useimmat amerikkalaiset komediaelokuvat. Jos Chow:n huumori iskee niin God of Cookery on suositeltavaa tutustumista.

Arvosteltu: 19.06.2004