Elokuvana heikko, mutta viihteenä tyydyttävä.

25.6.2017 14:21

Käsikirjoittajat: , ,
Alkuperäinen nimi:Transformers: Revenge of the Fallen
Valmistusvuosi:2009

Vuoden 2007 Transformers tuotti suuret summat rahaa, joten jatko-osa pistettiin tulemaan kahden vuoden päästä. Transformers: Revenge of the Fallen eli suomalaisittain Kaatuneiden kosto ei tuo sarjaan oikeastaan mitään uutta. Ensimmäiseen osaan verrattuna se on vielä huonompi. Kaatuneiden kostossa on enemmän robotteja, lisää räjähdyksiä ja naisia. No mikäs sitten meni vikaan? Minäpäs kerron!

Optimus Primen johdolla autobotit yrittävät ihmisten kanssa saada viimeisetkin Decepticonit tuhottua, jotta maailma olisi varmasti turvassa. Sam Witwicky on lähdössä collegeen opiskelemaan, jossa alkaa tapahtua outoja. Samalla maailma joutuu jälleen vaaraan ja Sam ja tämän tyttöystävä joutuvat taistelemaan henkensä puolesta. Kyseessä on siis aikalailla tavallinen juoni, johon ei ole edes hirveästi panostettu. Huoh, yrittäkää tehdä kunnon käsikirjoitus!

Kuten juuri äsken mainitsin, käsikirjoitus on sontaa, joka on tekosyy kaikelle eeppiselle kamalle mitä elokuvassa on. Niin kuin edeltäjää katsoessa, muista pistää aivot narikkaan myös tässä. Toiminta ja visuaalisuus on kyllä jälleen kohdallaan, mutta tällä kertaa toiminta on jotenkin sekavaa. Räjähdyksiä on enemmän ja näin on myös robotteja. Robotteja on lisätty ruutuun enemmän kuin ennen, mutta harmillisen vähän. Olisi ollut kiva nähdä Optimus Primea enemmän, vaikka Bumblebee hoiti homman myös hyvin. Egyptissä oleva seikkailu on ihan näyttävä, mutta tylsä. Onneksi erikoistehosteet ovat hoidettu hyvin, joka ei tullut yllätyksenä.

Samin rooliin loikkaava Shia LaBeouf hoitaa homman ihan tyydyttävästi. Viime osastakin tuttu Megan Fox hoitaa homman edelleen hyvin, vaikka olen iloinen, että hänet heitettiin pois seuraavasta osasta. Tai oikeastaan eihän häntä heitetty, koska hän kuvaili Bayta Hitleriksi ja sai sen takia potkut. Se on kyllä ihan ymmärrettävää… Peter Cullenin ääni Optimus Primena on edelleen täydellinen. Muutkin näyttelijät tekevät ihan hyvän roolisuorituksen, mutta eivät ole niin isossa osassa, jonka takia en nyt jaksa jauhaa heistä.

Katsoessasi Transformers: Kaatuneiden kostoa luvassa ei ole mitään merkittävää tai erikoista, mutta sellaista mitä voi hyvinkin katsoa, jos tahtoo nollata aivot ja nauttia Michael Bayn pitkästä lelumainoksesta. Kahden vuoden päästä ilmestynyt jatko-osa on samaa tavaraa ensimmäisen osan ja toisen osan kanssa, joten jos piti kahdesta ensimmäisestä osasta kannattaa tsekata myös kolmannes. Itse sanon, että Transformers 2 ei ole hyvä elokuva, mutta silti tyydyttävää viihdettä.

Arvosteltu: 25.06.2017