Halle Berry näyttelee pääosaa tässä Mathieu Kassovitzin (La Haine, Crimson Rivers) hyytävässä kauhutrillerissä, joka ei katsojalle montaa lepohetkeä anna. Elokuva toistaa totuttuja tapoja luodessaan painajaismaista tunnelmaa, mutta tekee sen todella tyylillä. Tapahtumapaikka jo itsessään on karmiva, värisävyt ovat hienoja ja psykedeelinen musiikki kerrastaan loistavaa. Lisäksi Berryn roolisuoritus tohtori Miranda Greynä ei varmasti jätä kylmäksi.
Berry esittää naisvankimielisairaalan psykiatria Miranda Greytä, jonka elämä näyttää olevan kaikin puolin tasapainossa. Nainen on taitava työssään ja naimisissa sairaalan johtajan kanssa. Eräänä iltana hän joutuu liikenneonnettomuuden vuoksi ajamaan kiertotietä kotiinsa, ja kohtaa tiellä nuoren häiriintyneen tytön. Tämän jälkeen hän menettää muistinsa. Seuraavaksi hän herää mielisairaalassa – tällä kertaa potilaan roolissa. Hän saa kuulla tappaneensa oman miehensä. Tämän jälkeen naisen elämä onkin yhtä helvettiä.
Olen nähnyt useita kauhuelokuvia, ja tämä kuuluu ehdottomasti pelottavimpiin. En suosittele herkille ihmisille, sen verran ahdistavia kohtauksia elokuva sisältää. Jos taas pidät piinaavista kauhuelokuvista, tämä on ehdottomasti katsomisen arvoinen.
nimimerkki: g-sport