Supersuosittuun videopeliin perustunut elokuva “Super Mario Bros.” on näytetty tv:stä monta kertaa, mutta aina olen missanut sen. Nyt tarjoutui tilaisuus katsoa se kaverilla, joka oli nauhalle tämän pläjäyksen ottanut. En odottanut paljoa, tätä on haukuttu monessa lehdessä ja IMDb:n käyttäjät ovat myös tyrmänneet tämän. En yleensäkään ymmärrä, että miksi pelistä, jonka juoni on lähes olematon, ruvetaan väsäämään kokoillan elokuvaa.
Pelin juoni on suuripiirtein semmoinen, että Mario ja Luigi pelastavat prinsessaa, jonka King Koopa on kaapannut. Leffan juoni tääs on tämmöinen: Dinosaurukset eivät ole kuolleet sukupuuttoon, vaan ovat Brooklynin (kuka sanoi, että Mario-pelit sijoittuvat Brooklyniin?!) katujen alla olevassa Dinohottanissa jatkaneet elämäänsä. Heidän luonnonvaransa ovat lähes kuihtuneet ja he haluavat päästä maan päälle ja heitä auttaa King Koopa (Dennis Hopper). Dinosauruksia tutkiva prinsessa Daisy (Samantha Mantis) tarvitsee Marion (Bob Hoskins) ja Luigin (John Leguizamo) apua vanhalla ränsistyneellä kaivosalueella. Samalla Mario ja Luigi joutuvat Dinohottaniin Koopan ja dinojen armoille. Koopa tarvitsee suunnitelmiinsa Daisyn salaisia voimia sisältävän meteoririipuksen ja näin alkaa kohellus, jossa hypitään, väistellään tulipalloja ja pompitaan isojen Goombien päälle. Leffan juoni poikkeaa kyllä liikaa pelien juonesta, mutta se ei ole täysin toivoton. Elokuva on välillä hauskakin ja sen useat erikoistehosteet tuovat lisää hauskuutta (koska pääosa niistä on todella surkeita, mutta on pieni osa ihan hienojakin).
Bob Hoskinsia ja John Leguizamoa on vaikea kuvitella veljeksinä, mutta minusta heidän kemiansa pelaa hyvin. Samantha Mantis ei lähinnä tuo muuta kuin silmänruokaa ja miksi King Koopa on ihminen?! Sen kuuluisi olla sellainen dinosaurus tyylinen hirviö. Eikö puvustajat osanneet väsätä hänelle pukua vai halusivatko ohjaajat hänestä ihmisen? Muuten Dennis Hopper on ihan hyvä roolissaan. Suurimmat Mario-fanit saattavat pettyä juoneen, mutta minusta tämä on hyvä valinta johonkin tylsään perjantai-iltaan, kun ei ole mitään tekimistä. Enpä ole ennenkään nähnyt hyvää videopelistä väsättyä leffaa, mutta tämä on parempi kuin “Wing Commander” tai “Resident Evil”.
Ps: Olen kuullut että Hoskins ja Leguizamo olisivat tämän leffan trailerissa sanoneet hiljaa “What a hell are we doing?” Hoskins ja Leguizamo eivät itse ilmeisesti pitäneet hankkeesta, mutta heidän kemiansa, kuten sanoin pelaa minun mielestäni hyvin.
nimimerkki: Gargo