Epäonnistunut monen genren ja monen eri määränpäähän pyrkivän ihmisen tekemä ”sipellys”. Kliseisyyksiä löytyy pakettiautollinen ja vähän on varastettu niin Narniasta kuin Taru Sormusten Herrastakin.
Olipa kerran kuningatar, joka talvella puutarhassaan kävellessä näki pienen ruusun. Kuningatar satutti itsensä ruusun piikkiin ja kolme veripisaraa putosi maahan. Siispä kuningatar toivoi hänelle syntyvän lapsi, jonka iho olisi valkea kuin lumi, huulet punaiset kuin veri ja sitkeys kuin tuolla ruusulla. Niinpä sitten kuningattarelle syntyi tyttölapsi, joka sai nimen Lumikki. Kuningatar sairastui muutaman vuoden kuluttua ja sitten kuoli. Lumikin isä nai toisen naisen, josta tuli lumikin äitipuoli. Äitipuoli murhasi kuninkaan ja tapatti kaikki linnassa olevat. Vain herttuatar poikineen ja muutama muu linnan asukas pääsi pakoon. Lumikki (Kristen Stewart) jäi linnaan ja äitipuoli sulki hänet torniin. Äitipuolesta tuli kuningatar ja hän pysyi kauniina varastaen muilta naisilta heidän kauneutensa taikakeinoin. Luonto kuihtui kuningattaren pahan taian takia. Lumikki pääsee kahdeksantoista vuoden ikäisenä karkuun vankilasta ja kuningatar lähettää metsästäjän tämän perään. Lopulta metsästäjästä tuleekin Lumikin suojelia. Lopulta selviää, että vain Lumikki pystyisi kukistamaan kuningattaren ja palauttamaan luonnon ennallee. Elokuvan edetessä tarinaan tulee mukaan herttuattaren poika William, kääpiöitä, keijuja, peikkoja ja paljon muita turhia otuksia ja asioita.
Ensiksi mainitsen sisällöttömät henkilöt joihin lukeutuvat kaikki muut paitsi Chris Hemswortin metsästäjä ja Charlize Theronin paha kuningatar, joka kylläkin ylireagoi roolinsa. Kristen Stewartista ei ota selvää onko tämä lintu vai kala ja henkiin herättyään tämä rohkaistuukin liikaa ja muistuttaa kaukaisesti Aragornia viemässä joukkojaan Mustalle Portille. Ilmeettömässä Kristen Stewartissa ei ole tarpeeksi kauneutta rooliin joten alussa pitää mennä läpi synkän ja pahan metsän, jossa on kasoittain kuolleita lintuja ja torakoita ja kaikkea muuta rumuuden perikuvaa. Ohjaaja ajatteli varmaan sen tuovan Kristenille vähän lisää uskottavuutta. Mielestäni Amanda Seyfried olisi ollut parempi valinta kauniiksi ja viattomaksi Lumikiksi, kuin ”Kahden ilmeen – Stewart”. Turhimpana henkilönä mainittakoon sisällöttömämpääkin sisällöttömämpi William.
Mukaan on saatu mahdutettua todella paljon tarpeetonta materiaalia, kuten kylä, jossa asuu pelkästään naisia. Alussa painostettiin kansan ahdinkoa, mutta itse kuningattaren hallintoalueella olevia asukkeja ei näytetty elokuvassa kuin parisen minuuttia ja nekin minuutit aivan alkumetreillä kertomassa metsästäjän muutamasta hetkestä ennen Kuningattaren puheille menoa. Tällä Kuningattarella on mitä erikoisimpia taikavoimia. Elokuvassa tuli ilmi, että kuningatar imee naisilta itselleen kauneutta ja se olisi hänen ainut taikavoimansa ja se oli ihan ymmärrettävää. Loitsustahan se oli lähtöisin, jonka “vain kauneimman veri voisi murtaa”. Mutta sitten alussa oli aivan turhahko aavearmeija, jotka sikisivät ilmeisesti kuningattaresta ja sitten lopussa kuningattarella oli jotain mustista lasinpalasista koostuvia sotilaita, jotka nämäkin lähtöisin kappas kappas kuningattaresta. Viimeistään tässä vaiheessa ei voi muuta kuin nauraa. Ensimmäiset nauruni tosin sain, kun Lumikkia rannalla odotteli valkoinen hevonen. Minä nauroin ja nauroin ja elokuvateatterin väki katsoi minua. Noloahan se ehkä oli, mutta nauraa sain ja kunnolla. Ja sitten vielä nämä kääpiöt. Ei se nyt vain valitettavasti ole hauskaa, että iso ja möreä-ääninen Ian McShane kutistetaan pikkuriikkiseksi ukkeliksi, jota seuraa kuusi muuta irlantilaisella aksentilla puhuvaa partaveikkoa.
Lumikista ja metsästäjästä yritetään saada jonkinlaista Twilight korviketta, mutta se tuskin onnistunee, koska teinitytöille elokuvassa on liikaa väkivaltaa, juonta ja liian vähän paidattomia kehonrakentajia. Miespuolisille katsojille tässä on taas liikaa fantasiaa ja liian vähän toimintaa. Alle yhdeksän-vuotiaat lapset eivät ymmärrä tästä herttaista hevonpaskaa ja elokuvakriitikoille tämä on liian “perus nykyelokuva kamaa”. Lumikki ja metsästäjä on epäonnistunut teos joka osa-alueella.