Erittäin suositeltava pläjäys kaikille, jotka haluavat nähdä täydellisen lyhytelokuvan.

26.10.2005 23:58

Näyttelijät:
Alkuperäinen nimi:Wallace & Gromit: The Wrong Trousers
Valmistusvuosi:1993

Kyseessä on siis ensikosketukseni Wallacen ja Gromitin ihmeelliseen maailmaan. Lapsuudessani muistan nähneeni elokuvan muutaman kerran, mutta näin Kanin kirouksen ensi-illan alla piti eheyttää tuo kymmenisen vuotta vanha muisto.

Wallace ja Gromit aloittavat jälleen päivänsä aamiaisella, jonka jälkeen saavat laskun, jonka takia joutuvat ottamaan vuokralaisen. Tämä vuokralainen, pirullinen Pigviini, varastaakin Gromitin paikan Wallacen silmissä, mutta kuka tietää, miten tämä sitä hyväksi käyttääkään… ja asiaan sekaantuu myös Gromitin syntymäpäivä lahja, NASAn suunnittelemat elektroniset housut.

Väärät housut jatkaa muista Wallaceista ja Gromiteista tuttua kaavaa, eli alku on samanlainen, juonen kehittely on kuin mikäkin trilleri ja loppua kohti homma menee farssiksi. Ja hyvä niin, sillä tälläkin kertaa homma on kertakaikkiaan niin hauskaa, että nauruennätyksiä rikotaan. Väärät housut on kutakuinkin täydellisyyden huipentuma, sillä minä en ainakaan poiminut siitä mitään huonoa. Tämän lyhärin parissa aika kuluu silmissä ja tuskimpa näin hyvälaatuista animaatiota on koskaan ennen tehty. Elokuva on niin ulkoisesti kuin sisäisesti upeaa katsottavaa ja hahmot upeita, varsinkin Pigviini voittaa jopa Hannibal Lecterin kylmähermoisuudessaan.

Kaikin puolin Väärät housut on erittäin suositeltava pläjäys kaikille, jotka haluavat nähdä täydellisen lyhytelokuvan.

nimimerkki: Sano mitä sanot

Arvosteltu: 26.10.2005