Fido sijoittuu 50-luvun idylliseen yhdysvaltalaiseen pikkukaupunkiin, jossa zombit elävät paikallisväestön kanssa sulassa sovussa. En odottanut elokuvalta yhtään mitään kun sen kaupanhyllyltä parempaan huostaan kaappasin.
Billy Connolly sympaattisena Fidona on loistava, kirkkaasti paras zombisuoritus elokuvan historiassa. Vakuutuin Connollyn näyttelemisestä kun hänet ensikertaa The Boondock Saintsissa näin. Eihän rooli elokuvassa suuri ollut, mutta sitäkin paremmin toteutettu. K’Sun Ray Timmy Robinson -nimisenä 11-vuotiaana poikana tekee työnsä yllättävän hyvin loppuun asti. Eikä muistakaan, kuten julkisivun siistinä pitävästä äidistä, Helenasta (Carrie-Anne Moss), ole mitään negatiivistä sanottavaa.
Leffa sekoittaa erinomaisesti lapsenomaista koko perheen seikkailua ja kohtuu rankkaa toimintaa. Verta roiskuu aivan tarpeeksi sekä irtoraajoja ja suolenpätkiä vilahtelee aina välillä. Heti lempeän ja hauskan alun jälkeen ei väkivaltaosuuksia osaa odottaa. Ennen kuin itse elokuva alkaa, näytetään siinä hauskasti ja komeasti tehty propagandafilmi, jossa kerrotaan hieman taustoja miten ja miksi kansalaiset ovat kyseessä olevassa pisteessä.
Elokuvan K-13-ikärajoitus tuntuu filkan raakuudestaan huolimatta juuri sopivalta. Ilman raakuutta ja väkivaltaisuutta elokuva olisi todennäköisesti K-7, sen verran lempeä ja lämminhenkinen elokuva pohjimmiltaan on.
Elokuvan kaupunki sopii täydellisesti tällaiselle sekoilulle. Olisihan tapahtumat voineet olla laajemmatkin, mutta silloin elokuva olisi menettänyt hohtoaan. Andrew Currie ohjaa hyvin kyseistä sekoilua, vaikkakin kaveri oli ennen tätä pätkää minulle aivan tuiki tuntematon tapaus.
Fido on hyvä juuri näin. Vaikka pieniä vikoja löytyykin, kuten esimerkiksi näyttelijöiden täysin eri asento uudessa kuvassa kuin edellisessä, eivät ne pilaa nautintoa. Musiikki taasen ansaitsee erikoismaininnan; kaikin puolin oikein hyvää 50-luvun hengessä svengaavaa settiä.
Lopuksi todettakoon, että Fido on keskivertorainaa huomattavasti tasokkaampi ja viihdyttävämpi teos. Muutamat pikkuviat vaan sakottavat hieman pisteitä.