Lorelai Gilmore (Lauren Graham) on teini-ikäisenä tyttärensä Roryn (Alexis Bladel) saanut nainen. Gilmoren tytöt elävät sujuvaa ja läheistä arkea pienessä kaupungissa nimeltä Stars Hollow. Lorelai pyörittää Independence Inn- nimistä hotellia ja Rory opiskelee Chiltonin yksityiskoulussa päästäkseen Harvardiin. Gilmoren tyttöjen arki on täynnä puuhastelua, komiikkaa, draamaa ja nopeita vuoropuheluita.
Eräs kaverini esitteli minulle tämän sarjan muutama vuosi sitten. Hän tietää minun olevan suuri Jared Padalecki-fani (Supernaturalista tuttu) ja hän mainitsi Padaleckin näytelleen myös tässä sarjassa, Roryn poikaystävänä Deanina. Lainasin häneltä kolme ensimmäistä kautta ja rakastuin. Sarja on yksinkertaisesti ihana. Dialogi on erittäin nokkelaa ja kekseliästä. Kaikenlaiset pienet yksityiskohdat Lorelain ja Roryn kahviaddiktiosta Chiltonin koulun uutiskirjeisiin. Sarja on täynnä pikkutarkkoja yksityiskohtia ja hauskoja kokonaisuuksia, jotka riemastuttavat katsojaa tuoden hyvän mielen.
Sarjan tapahtumapaikat ovat pääasiassa Independence inn, Chiltonin koulu, Lorelain vanhempien (Kelly Bishop, Edward Herrmann) talo, Gilmoren tyttöjen talo ja Luken (Scott Patterson) kahvila. Joka perjantai kello seitsemän Lorelai ja Rory menevät Hartfordiin Emily ja Richard Gilmoren luokse illastamaan, ja niinä hetkinä nähdään sarjan myrskyisimmät ja hauskimmat kohtaukset. Roryn hetket Chiltonin koulussa ovat täynnä vaikeuksia ikätoveriensa kanssa, erityisesti Pariksen (Lisa Weil) kanssa Rorylla on jatkuvasti sukset ristissä. Chiltonissa Rory tapaa myös Tristin Dugrayn (Chad Michael Murray), jolla on lähes ärsyttävä tapa härnätä Rorya.
Kaikki hahmot ovat hyvin kirjoitettuja ja suorastaan koomisia. Nautin suuresti Gilmoren perheen välisistä kohtauksista, varsinkin Lorelain ja Emilyn väliset keskustelut ovat hauskoja ja saavat katsojan nauramaan. Hahmot ovat hyvin sympaattisia ja heihin samaistuu helpompi. Tosin joskus heidän vuoropuhelunsa ovat niin nokkelia ja nopeatempoisia, ettei ole toivoakaan että itse kykenisi käymään sellaista sanallista sarjatulta. Tämä kertoo vain kuinka taitava sarjan luoja Amy Sherman-Palladino on.
Gilmoren tytöt on sarja, joka on täynnä draamaa, ja kun sanon täynnä, minä myös tarkoitan sitä. Lorelain ja hänen vanhemansa välit ovat tulehtuneet Lorelain menneisyyden takia ja heidän suhteensa kehittymistä on mukava seurata. Rorylla on ongelmia poikien suhteen ja kilpakosijoita tuntuu riittävän. Kaupunkilaisilla on aina asia jos toinenkin vinossa ja kiistoja käydään läpi jatkuvasti – varsinkin Luken ja Taylorin (Michael Winters) välillä.
Gilmoren tytöt on erittäin hieno sarja, joka jaksaa naurattaa mainioilla vitseillään mutta myöskin liikuttaa tunteellisuudellaan. Sarja saa hyvälle tuulelle ja sympatiaa riittää vaikka muille jakaa. Kaipa tämäkin sarja törmää pieniin kliseisiin, mutta mitä siitä, se ei haittaa minkään vertaa! Gilmoren tytöt on todellakin viiden tähden sarja ja ehdottomasti yksi parhaista mitä olen nähnyt.