Mietitäänpä hyviä ja hauskoja animaatioita. Loistavia animaatioita on mm. Leijonakuningas, Maa aikojen alussa, Ankronikka:Kadonneen lampun metsästys, Garfield And friends -tv-sarja, Muumilaakson tarinoita.
Ja sitten hauskat. Hauskimpia on mm. edellisessä mainitut Garfield And Friens ja Muumilaakson tarinoita. Kuitenkin kaikista ikinä näkemistäni animaatiosta hauskin on Daffy Duck`s Quackbusters.
Ensimmäisen kerran näin tämän elokuvan joskus 7-vuotiaana, ja sitten sitä tuli katsottua useaan kertaan, ja joka kerralla olin tukehtua nauruun. Sitten en (ikävä kyllä) nähnyt koko elokuvaa kahteen vuoteen, mutta nyt kun telkkarista tuli, niin oli pakko kirjoittaa arvostelu.
Repe Sorsa perustaa yliluonnollisiin asioihin erikoistuneen firman: Haamujengin. Mukaan tulevat alati nokkela ja hauska Väiski Vemmelsääri, kummituksia huomaamaton Putte Possu ja tämän kissa Sylvesteri. Ja sitten eikun matkustellaan eri tehtävissä ympäri maailmaa, kohdataan vampyyreita ja lumimiehiä, ja aina katsoja nauraa, niin että telkkari tutisee.
Vaikka Quackbusterseiden kokonaisuus jää selvästi Muumien varjoon, niin komediana se toimii erinomaisesti. En nimittäin ole koskaan nauranut samalla tavalla kuin tätä katsoessani. Näin tämän suomeksi käännettynä, ja ääninäyttelyhän oli silloinkin loistavaa.
Elokuvahan on tavallaan animaatioversio klassikkokomediasta Ghostbusters, mutta selkeäksi kopioksi tätä Repe Sorsaa ei voi haukkua, sillä vaikka nimi onkin väännös, niin itse juoni on täysin erilainen. Sen sijaan Quackbusters on selvästi Ghostbusterseja naurattavampi, ja hakkaakin nykyajan animaatiot ja komediat mennen tullen. Jos olet hiukkaakaan piirrettyjen tai hyvien komedioiden ystävä: katso tämä!