Dennis Livson, joka Muumitkin on tuottanut, on junaillut tämän sarjan. Kun hän siirsi toimintonsa Alankomaihin (josta tämäkin sarja on lähtöisin), halusi hän tehdä kasvatuksellista sanomaa antavia lastenohjelmia, ja sitähän tässä sarjassa piisaa.
Alfred J. Kwakon nuori ankka, joka joutuu monenmoisiin tekemisiin monien ystäviensä kanssa muunmuassa kasvatti-isänsä Mauri-myyrän kanssa.
Idea saattaa olla samanlainen, kuin ihan missä tahansa muussa lastenohjelmassa, mutta se ei ole asian laita. Ohjelman miljöö on paljon realistisempi, kuin useimmissa lastenohjelmissa. Maailma kuvataan paikoitellen hyvinkin karulla tavalla. Ohjelmassa tulee esiin viittauksia historiaan, ja maailman tämänhetkisiin tilanteisiin, kuten Lähi-idän sotiin, Hitleriin, Apartheidiin ja ilmaston saastumiseen. Harvassa lastenohjelmassa käsitellään yhteiskunnallisia ja poliittisia asioita näin laajasti.
Edellä mainitut asiat ovat varmasti hyvä syy, miksi sarja jaksaa kiinnostaa monia vanhemmallakin iällä. Tosin jos ajattelee, sopiiko näin totinen, ja paikoitellen jopa pelottavakin kerrontatapa lapsille? Sarja on toki hyvin opettavainen, mutta opettaako se liikaakin niin nuorille lapsille?
Mutta suosittelen sarjaa kaikille, jotka pitävät piirretyistä, mutta ovat kyllästyneet nykyajan lastenohjelmien sisällöttömyyteen. Tässä sarjassa sisältöä sitten piisaakin.
Suomenkieliset äänet sopivat kuin nyrkki silmään. Itse Alfredin sekä monen muun sivuhahmon äänenä on Jarmo Koski, joka tunnetaan paremmin Salkkarien Seppo Taalasmaana. Myös muumipeikkona tunnettu Rabbe Smedlund kuuluu äänikaartiin. Mielestäni suomenkieliset äänet kuulostavat jopa paljon paremmalta kuin alkuperäiset hollanninkieliset (kyllä, olen nähnyt sarjaa jopa hollanniksi).