Hauskahan tämä elokuva on, siitä ei pääse mihinkään.

18.1.2004 15:36

Alkuperäinen nimi:Jalla! Jalla!
Valmistusvuosi:2000

Katsastin Kopps-elokuvan reilu kuukausi sitten ja pidin sitä ihan kelpo komediana. Tuossa yhteydessä huomasin että sama ohjaaja on aiemmin ohjannut tämän Jalla! Jalla! -elokuvan, jota olen kuullut kehuttavan jopa Koppsia paremmaksi.

Jalla! Jalla! kertoo kahdesta kaveruksesta, joista toinen on maahanmuuttajasukua Libanonista ja toinen ihan aito svenssoni. Miehet työskentelevät kaupungin hommissa putsaamassa puistoista koirankakkoja ja muita ylimääräisiä roskia. Molemmat seurustelevat tahoillaan, mutta Månsin ongelmaksi muodostuu “veijarin” toimimattomuus, joka aiheuttaa enemmän ja vähemmän vakavia tilanteita. Roron ongelmaksi taas muodostuu suku, joka ei tiedä tyttökaverin olemassaolosta ja pyrkii väkisin naitattamaan miestä kauniille saman vähemmistöryhmän edustajalle.

Hauskahan tämä elokuva on, siitä ei pääse mihinkään. Suuri osa hauskuudesta johtuu myös hyvästä dialogista. Odotan innolla tämän vasta 27-vuotiaan ohjaajan seuraavaa elokuvaa. Elokuvaa voisi ihan hyvin ulkoasun ja kuvauksen puolesta luulla kuvatuksi suuremmallakin budjetilla. Elokuvan hauskuus ja kiinnostavuus saattaa tietenkin hieman karista sellaisella katsojalla joka ei ymmärrä ruotsia lainkaan, mutta kun suhtautuu tähän vaan elokuvana niin ongelmia ei pitäisi ilmetä.

Erikoismaininnan ansaitsee Roron isää näyttelevä Jan Fares, joka oikeassakin elämässä on ohjaajan ja pääosanäyttelijän isä. Tosin erikoismaininta ei välttämättä johdu miehen näyttelijäntaidoista vaan siitä puhetyylistä jolla mies puhuu. En vain voi olla nauramatta tuolle puhetyylille. Myös Koppsissa näytellyt Torkel Petersson täydentää näyttelijäkaartin hyvää suoritusta.

Arvosteltu: 18.01.2004