Helpostikkin yksi parhaimmista Korealaisista kauhuelokuvista ja viime vuosien kauhuelokuvista ylipäätänsä.

24.10.2007 20:26

Alkuperäinen nimi:장화, 홍련
Valmistusvuosi:2003

Nuoret sisarukset Bae Soo-mi (Su-jeong Lim) ja Bae Soo-yeon (Geun-yeong Mun) palaavat kotiinsa mielisairaalasta, jossa olivat toipumassa äitinsä kuolemasta. Perheen isä Bae Moo-hyeon (Kap-su Kim) on löytänyt uuden naisen elämäänsä Eun-joo (Jung-ah Yum), josta tytöt eivät pidä lainkaan. Kun tytöt ovat asettuneet kotiinsa alkaa kuulua outoja ääniä ja eteen tulla karmeita näkyjä. Sisarusten äitipuoli alkaa manipuloimaan sisaruksia varsin julmilla keinoilla, mutta vanhempi siskoista Soo-Mi uskaltaa vastata välillä takaisin. Perheen isä on kuitenkin melkoisen tietämätön asiasta, vai onko?.

Pahan Yhteys on helpostikkin yksi parhaimmista Korealaisista kauhuelokuvista ja viime vuosien kauhuelokuvista ylipäätänsä. Ji Woon-Kimin ohjaama elokuva perustuu vanhaan korealaiseen suosittuun kauhu-satuun, josta ollaan muokattu sen verran onnistunut pelkokerroin, että yhtä hyytävää elokuvaa saa hetken aikaa etsiä. Puhtaana psygologisena draamana käynnistyvä Pahan Yhteys muuttuu sopivan rauhallisesti häiriintyneen oloiseksi kauhuelokuvaksi, jonka tunnelma pysyy äärimmäisen vahvana alusta loppuun. Pahan Yhteyden tarinan kerronta toimii loistavasti, kun ensimmäiseen puoleentuntiin on turha odottaa minkäänlaista kauhua, mutta sen jälkeen ydin muuttuu kylmäksi painajaiseksi, joka ei hellitä ollenkaan.

Aasialaisissa kauhuelokuvissa on aina omat kikkansa, mutta Pahan Yhteys tuntuu olevan omillaan koko ajan. Vaikka talo metsän keskellä voi tuntuakin tutulta kliseeltä, niin sitä ei Pahan Yhteys ole. Ji Woon-Kimi käyttää taloa hyväkseen kuvatessaan perheen sisäisiä tapahtumia, jotka käyvät hetki hetkeltä karmivimmiksi, kun eräs vieraileva pariskuntakin joutuu kokemaan tämän Yhteyden. Käsikirjoitukseen ollaan myös panostettu ja 1H50-min ei mahdu ainuttakaan turhaa kohtausta, vaan kokonaisuus pysyy vahvasti kasassa vielä pitkään elokuvan päätyttyäkin. Ji Woon-Kimi ohjaa varmalla kädellä kuvaten monia kohtauksia samasta kulmasta ja tovin pitkään näin katsojakin pääsee kiinni tämän perheen painajaiseen.

Sisaruksia näyttelevät Su-jeong Lim ja Geun-yeong Mun tekevät hyvät roolit kotiinsa palaavina siskoina, jotka kantavat sisällään synkkiä muistoja ja joutuvat heti kättelyssä tekemiseen uuden pahuuden kanssa. Jung-ah Yum onnistuu loistavasti ilkeänä äitipuolena, jonka kierous ja ilkeys hakevat vertaista hahmoa. Kap-su Kim tekee myös hyvän roolin rauhallisen isän roolissa, jolta on jäänyt hieman perheen asiat sivusuun.

Kokonaisuutena Pahan Yhteys on mestarillinen psygologinen-kauhudraama kahdesta kotiin palaavasta sisaruksesta, jotka joutuvat ilkeän äitipuolensa ahdistelemiksi ja kokemaan jotain vieläkin pahempaa. Ji Woon-Kimin ohjaama Pahan Yhteys helposti on parhaimpia kauhuelokuvia viime vuosilta ja toivottavasti kukaan ei koskaan ala edes suunnitelemaan tästä minkäänlaista re-make sähellystä.

nimimerkki: andy

Arvosteltu: 24.10.2007