Hölmöydessään hauska ja sympaattinen elokuva, jota katsoessaan ei tunne kyllästymisen tunnetta.

6.4.2008 21:02

Alkuperäinen nimi:Be Kind Rewind
Valmistusvuosi:2008

Mikä neuvoksi jos omistaisit videovuokraamon ja yhtäkkiä kaikki videonauhat pyyhkiytyisivät tyhjiksi? Ei siinä muu auttaisi kuin kuvata kaikki uusiksi itse. Tätä teemaa käsittelevä Be Kind Rewind on hölmöydessään hauska ja sympaattinen elokuva, jota katsoessaan ei tunne kyllästymisen tunnetta.

Elroy Fletcher (Danny Glover) omistaa pienen ja nuhjuisen VHS-videovuokraamon, joka on purku-uhan alla. Asiaa ei myöskään helpota vuokraamossa työskentelevän Miken (Mos Def) kaverin Jerryn (Jack Black) toilailut. Jerry nimittäin uskoo läheisen voimalan sulattavan hänen aivonsa, ja voimalan sabotaasiyrityksensä seurauksena hän muuttuu magneettiseksi. Kun Jerry sitten tulee vuokraamoon, kaikki videonauhat muuttuvat pelkäksi lumisateeksi magneettisuuden seurauksena. Asiakkaiden kysellessä elokuvia kaveruksilla ei ole muuta mahdollisuutta, kuin alkaa ”ruotsittaa”, eli kuvata elokuvat itse uudelleen ennen kuin Fletcher palaa lomalta. Näistä elokuvista tulee suosittuja naapurustossa, ja pian kaikki haluavat osallistua elokuvien uudelleentekoon. Mutta mitenkäs on tekijänoikeuksien laita?

Jack Black tekee jälleen takuuvarman hauskan roolin sekopäisenä Jerrynä, eikä Mos Def jää myöskään taka-alalle. Kaverusten itse kuvaamat uusintaversiot elokuvista ovat hulvattoman hauskoja. Varsinkin Ghost Busters -kohta on tajuttoman hauska. En muista vähään aikaan nauraneeni millekään elokuvalle näin paljon. Ruotsituksen kohteeksi joutuvat monet tutut elokuvat, kuten Rush Hour 2, Robocop ja Leijonakuningas. Mutta mistä ihmeestä tuo sana ”ruotsitus” on oikein peräisin? Käy katsomassa tämä elokuva niin sekin selviää.

Be Kind Rewind on sympaattinen, hauska ja oivaltava elokuva. Se on monella tapaa tunteisiin vetoava ja katsoessani tätä huomasin eläytyväni leffan mukana täysillä. Ehdottomasti neljä tähteä ansaitseva kokemus, jota jäi miettimään vielä pitkään elokuvan loputtua.

Arvosteltu: 06.04.2008