Kolme miestä juoksee hädissään metsässä keskellä yötä kunnon aseilla varustettuna. He onnistuvat saamaan saalikseen jotain nopeaa. He menevät läheisellä talolla asuvan ystävän luokse, joka ottaa heidät vihamielisesti vastaan. Hetken aikaa riideltyään, alkaa raottua pieni traaginen kertomus, joka yltää aina 15 vuoden taakse heidän viidenteen ystäväänsä.
Blair Witch Projectin ohjaaja Eduardo Sánchezin luotsaama splätter-kauhukomediaa, X-Filesmaista scifi-trilleriä ja juuri itse Blairin noidan tarinaa yhdistävä Altered, on ihan mukiinmenevää kauhu-viihdettä, mutta ei paljoa muuta. Alteredin lähtökohdat toimivat, kun aluksi katsoja vain tuodaan erikoiseen tilanteeseen, johon aletaan hakea vastausta kertaamalla tilannetta, että mitä oikein on tapahtunut ja miksi. Altered menettää tehokkaan alun kun elokuvan “ne” näytetään liian aikaisin, mutta Sánchez ei näytä “niitä” liikaa, vaan sopivilla ja nopeilla väläyksillä, mikä jää plussan puolelle.
Alteredin melkein koko ensimmäinen tunti tapahtuu autotallissa ja sitä ympäröivässä talossa, ja tässä vaiheessa Sánchez onnistuu vielä luomaan mukavaa tunnelmaa kun porujan äijät ovat toistensa kurkussa kiinni ja pöydällä makaa “jotain”. Tämän jälkeen homma karkaa hieman käsistä, kun tekijätiimi ei ole ilmeisesti pohtinut tehdäänkö tästä kauhuelokuva vai kauhukomedia, sillä Alteredin loppu vuorottelee pahasti kummankin puolella. Splätter-efektitkään eivät ole aivan loppuun asti hiottuja, mutta kyllä niistäkin muutamat saavat sopivat inhot aikaiseksi.
Altered ei nyt aivan onneton elokuva ole. Tässä on hyvää yritystä tehdä kerrankin toisenlainen asetelma ihmiset vastaan “ne” -aiheinen tarina, joka kaatuu erikoiseksi sekasopaksi. Näyttelijöporukka suoriutuu rooleistaan kuitenkin kelvollisesti ja heidän sanailunsa sisältää välillä oikein nasevaa huumoria. Altered menee sellaisena 2,5 tähden kertakäyttöviihteenä mainiosti.