Huono komedia, joka sopisi ehkä paremmin nuorille kuin aikuisille.

26.10.2008 10:35

Alkuperäinen nimi:Stuck On You
Valmistusvuosi:2003

Siamilaisetkaksoset Bob (Matt Damon) ja Walt (Greg Kinnear) työskentelevät paikallisessa hampurilaispaikassa, missä heillä on ystäviä. He elävät omasta mielestään normaalia elämää. Waltilla on haave – haave päästä Hollywoodiin näyttelijäksi. Kaksoset lähtevät siis toteuttamaan Waltin haavetta, mutta ainoa este on Bob, joka kärsii paniikkikohtauksista.

Bobby Farrelly ja Peter Farrelly ovat ansainneet kovan maineen komedioiden maailmassa. Heidän tuotoksiaan ovat mm. Nuija ja tosinuija ja Me kaksi & Irene, joissa molemmissa esiintyy maanmainio Jim Carrey. Stuck on Youn pääosassa ei kuitenkaan ole Jim Carrey, vaan Matt Damon, joka on todella vaikea kuvitella komediassa ja Greg Kinnear, joka ei myöskään ole mikään paras mahdollinen valinta. Odotukset olivat joka tapauksessa korkealla, kunnes luin alla olevan arvostelun, jossa leffaa ei hirveästi päästy kehumaan. Tietenkin odotukseni laskivat, ja päätin katsastaa elokuvan, jospa se vaikka yllättäisikin. Ja kyllähän se yllätti – nimittäin petyin olemattomista odotuksista huolimatta.
Vitsejä on harvinaisen vähän, ja elokuvan aikana tulee pitkästyttyä oikein kunnolla. Kestokin on aivan liian pitkä komedialle, mutta nyt se tuntui tuplasti pidemmältä. Potentiaali elokuvassa olisi ollut vaikka muille jakaa, mutta ei. Kohtauksia, joissa olisi voinut laukoa häröjä vitsejä, pilataan pelkällä turhanpäiväisellä lässytyksellä. Ei sillä, ettäkö vammaisia pitäisi pilkata, mutta pieni härskiys ei olisi ollut pahitteeksi.
Kuten jo aiemmin sanoin, Damon ja Kinnear eivät ole rooliin sopivia, mutta heidän kemiansa pelaavat hyvin, ja oikean kaveruudenkin huomaa.

Stuck on You on todella huono komedia, joka sopisi ehkä nuoremmille paremmin kuin aikuisille. Minua tämä ei kuitenkaan säväyttänyt ollenkaan. Suosittelen ennemminkin Nuija ja tosinuijaa.

Arvosteltu: 26.10.2008