Musavideo-ohjaaja McG:n luotsaama vuonna 2000 valmistunut Charlie`s angels oli ilmestyessään suht kova hitti ympäri maailmaa. Eikä vähiten siitä syystä, että elokuva romutti onnistuneesti kuluneen käsityksen, jonka mukaan kauniimman sukupuolen edustajat eivät voisi päteä toimintaelokuvassa. Charlie`s angelsin myötä sukupuoliroolien nykymerkitystä voisi pohtia syvällisemminkin, mutta moiseen analysoimiseen tuskin kukaan jaksaa haaskata aikaa. Tosin itse elokuvakin on varmasti monen mielestä ajan haaskausta.
Leffan näyttelijäkaarti hoitaa homman kotiin ihastuttavan itseironisella otteella, ja touhua katsellessa on helppo uskoa, että kuvauksissa on ollut hyvä meininki. Varsinainen huomio tietysti kiinnittyy itse enkelikolmikkoon, ainakin näin mieskatsojan osalta. Cameron Diaz on hunajainen Natalie, Lucy Liu esittää räväkkää Alexia ja Drew Barrymore tulkitsee kapinallista Dylania. Yhdentekevän käsikirjoituksen varjolla tämä trio sitten potkii isoja miehiä, kaahaa nopeilla autoilla ja häröilee toinen toistaan paljastavammissa asuissa. Huumoripuolesta pitää huolen vanha suosikkini Bill Murray, myös niljakas Tim Curry käy vetäisemässä hupaisan sivuroolin.
Charlie`s angels hurahtaa lähinnä komeita toimintakohtauksia vahdatessa ja enkeleiden peppuja zoomaillessa. Musiikkivideomaisen hektisesti ohjaava McG tarjoileekin tätä kaikkea kiitettävällä vauhdilla. Matrixin jälkimainingeissa valmistunut Charlie`s angels käyttää kyberspektaakkelista tuttuja bullet time-superhidastuksia häpeilemättä hyväkseen, mutta se onnistuu tässä paremmin kuin useimmat ideasta innostuneet toimintakyhäelmät. Tosin tämä saattaa johtua siitä yksinkertaisesta syystä, että Cameron Diaz näyttää hidastettua hyppypotkua tehdessään huomattavasti paremmalta kuin vaikkapa Steven Seagal tai Jet Li.
Oli miten oli, Charlie`s angels on viimeisen päälle tuotettua purkkapopkertakäyttöhöpönlöpöä puhtaimmillaan, ja se onkin varmasti punainen vaate arthousea kyylääville älyköille. Aika nyrpeä henkilö täytyy kuitenkin olla kyseessä, ellei näiden enkeleiden seurassa puolitoistatuntista viihdy.
nimimerkki: esimies