Jos suhtaudut vakavasti itseesi Heavy Metal-muusikkona, et halua nähdä tätä. Itseironiaa on hyvä omata sillä maallikosta yliampuvalta tuntuva huumori liippaa läheltä totuutta. Leffasta löytyy 80-luvun heavy-muusikoiden tärkeimmät kliseet.
Leffa on kuvitteellinen dokumentti (rockumentary) Spinal Tap-nimisestä bändistä. Huumori on kaikessa naurettavuudessaan järjettömän toimivaa ja monet kohtaukset syöpyvät mieleen niin etteivät ne häviä millään liuottimilla… kokeiltu on!
Itselläni leffa on tullut nähtyä siis jo muutamaan otteeseen aikasemmin. Huomattuani Special Edition DVD:n sisältävän runsaasti oheismateriaalia leffasta oli tämä pakko tilata. Paketissa on kaksi levyä. Toisessa leffa ja toisessa yli tunti ennen näkemätöntä Spinal Tap-materiaalia, bändin neljä musiikkivideota sekä muuta sälää. Itse leffan pääsee nauttimaan widescreen-versiona sekä Dolby Digital äänellä. DVD on toteutettu valikoita myöten mukaillen leffan alkuperäistä teemaa.
Tämä leffa on hyvä heittää koneeseen esim. kavereiden kanssa kaljoittellessa.
Kaikki leffojen ystävät lienevät nähneen tämän jo, mutta tämän kulttitapauksen voi kerrata uudestaan ja uudestaan.