Army of Darkness, eli, Evil Dead 3 on Evil Dead -trilogian huonoin osa. Ykkönen on oikea kulttiklassikko isolla koolla, kakkososa meni vähän överiksi huumorin liiallisuudella mutta kolmasosa vetää pidemmän korren – nimittäin huumorin liiallisuudella ja kauhun puuttumisella.
Army of Darkness alkaa siitä mihin Evil Dead kakkonen loppui eli joutuu keskiajalle. Aluksi häntä ei oteta kunnolla vastaan vaan hänet heitetään kaivoon kuolemaan, jossa on demoneja. Ash ei kuitenkaan luovuta helpolla ja käyttää apunaan katkaistua haulikkoa ja moottorisahaa. Sen jälkeen häntä pidetään taivaan lahjana. Eihän heppu halua kauan keskiajalla vaan kaipaa omaan aikaansa. Sehän ei ole helppoa, nimittäin hänen pitää saada kirja nimeltä Necronomicon ja antaa se papeille ja silloin he voivat lähettää ukon takaisin aikaansa. Mutta jokin menee pieleen ja pimeyden armeija herää henkiin, eikä heillä ole kivat asiat mielessä.
Elokuvan käsikirjoitus on kohtalainen, Raimin ohjaus jälleen kerran loistavaa (vaikka puhtia on hävinnyt verrattuna kahteen muuhun) ja näyttely on hyvää, erityisesti Bruce Campbellin. One-linerit toimivat kohtalaisesti, mutta huumori pilaa kaiken. Itse olen kauhun suuri fani, enkä paljon välitä katsoa huumoria kauhuelokuvassa, koska se pilaa melkein aina.
Army of Darkness on selvästi surkein osa mutta silti kiinnostava. Raimin työskentelyä on jälleen kerran hyvä katsella (onhan Evil Deadit ukon parhaat elokuvat) samoin kuin Campbellia.