Huumori toimii edelleen ja tilannekomiikka kohoaa korkeimmilleen.

28.9.2007 23:43

Kauan odotettu Lihaksia ja luoteja -sarja julkaistiin, ja kotiteatteriin kasattiin mukava kaveriporukka, jolla herätettiin vanhat VHS:llä katsotut tarinat henkiin DVD:n voimalla. Ja kyllä, Vanaja toimii edelleen ja Päärynämäen tapahtumia oli, ja on edelleen ilo seurata.

Akuankkamaiseen maailmaan sijoittuvat tapahtumat eivät sisällä mitään elämää mullistavaa juonta. Poliisit vain ratkovat rikoksia ja niiden lomassa pidetään bänditreenejä. Huumori toimii edelleen ja tilannekomiikka kohoaa korkeimmilleen, kun Heikki Vihisen näyttelemä poliisipäällikkö Jukka Emil Vanaja pääsee ääneen.

Porkkanaryhmä – eli Silvennoinen, Hela ja Kahilainen – tekee perusvarmaa duunia hauskuuttajina. Hauskimpia hetkiä ovat Salorannan (Hela) visiitit Lailan (Ritva Jalonen) munkkibaarissa sekä Pyykön (Silvennoinen) ja Suikkasen (Kahilainen) one-linerit. Lisäksi Esko Roine on mainio Päärynämäen pormestarin roolissa.

Lemppareiksi ovat nousseet jaksot “Mustaa Magiaa”, “Reviisori” ja “Rahat tai Henki”. Lihaksista ja Luodeista onkin muodostunut kulttisarja ajan myötä ja kyllä tämä kestää ajan naarmut. Selkeästi yksi parhaista Kummeli-tuotannoista!

“Olin tirsamassa…”
“Saaks kysyy, et mitä unta sä näit?”
“Juoksin kilpaa metsässä Carl Lewisin kanssa”
“No, kumpi voitti?”
“Calle tietenkin… minähän kuulun paralympialaisiin!”

nimimerkki: Saunakaveri

Arvosteltu: 28.09.2007