20.3.2008 23:33

Sketsikomedia tuntuu aina olevan jokseenkin vaikea aihe ja brittiäinen Ruuvit löysällä (The Fast Show) on sitä parasta. Hypernopeita sketsejä, absurdeja tilanteita, hykerryttäviä henkilöitä ja erinomaisia lausahduksia. Ja myös hyvät tuotantoarvot takaamassa että kaikki myös toimii.

Bono Estente.

Paul Whitehousen ja Charlie Higsonin johtama komediakaarti luo hauskaa kaikista mahdollisista aiheista ja jo ensimmäinen sketsi missä takkiin pukeutunut mies (Mark Williams) juoksee suoraan kameran eteen heittäen loistavan You didn’t see me. Right? -kommenttinsa ja kääntyy takaisin ja tämä mies ilmenee jaksojen myötä mitä oudoimmissa paikoissa. Hän on heinäkasassa, poliisin tunnistusrivissä, veneessä ja jopa Kanava 9:n uutisissa urheilutoimittajan paikalla kanavan kokiessa ‘problema teknika‘. Unohtamatta puuta tai laivan pelastusvenettä.

I’ll Get Me Coat

The Fast Showssa oleva huumori lähtee monista erilaisista lähtökohdista. Unlucky Alf (Whitehouse) on nimensä mukaisesti äärimmäisen epäonninen ja hienovaraisinta ja taidokkainta huumoria onkin vauraan Ralphin (Higson) ja hänen irlantilaisen rengin, Tedin (Whitehouse) välinen jännite. Sketsin pirullinen idea on että molemmat ovat ilmiselvän homoseksuaaleja ja kaiken lisäksi ihastuneet toisiinsa ja molemmat ovat äärimmäisen vaivautuneita siitä. Ted & Ralph -sketsit ovat paitsi hauskoja myös hyvin traagisia. Lyhyesti on pakko sanoa että lähes kaikki sketsit ovat hulvattomia ja pilkkakirves iskee myös Man-saarta, jonka asukkaat ovat joko käytökseltään tai ulkomuodoltaan omituisia. Tai sitten molempia. Eikä unohtaa sovi hienoa musikaalia missä merimies kertoo todellakin mitä aikoo tehdä päästessään maihin New Yorkiin.

I’m gonna go nearest bar. Drink till I puke. Then pick a fight with complete stranger. Then wreck the place. Then I’m gonna blow all my money on a big fat whore, take her to sleazy motel and then, and then bang the tits out of her!

Omituisten henkilöiden ja tapausten joukossa on myös vähemmän hauskoja sketsejä, mutta kokonaisuus on silti komeasti hulvattoman puolella. Etelä-Kalifornian Yliopiston professori Denzil Dexterin (Thomson) nykyiset tutkimukset koskevat avaruuslepakoita ja sekavasti höpisevä jalkapalloasiantuntija Ron Manager (Whitehouse) taas kauden viimeisessä jaksossa on melkoisen sekavana hyvin henkilökohtaisesta syystä.

Erinomaista brittikomediaa ja kahden räätälin sanoja mukaillen: Suit you sir.

Arvosteltu: 20.03.2008