James Bond on yksi suosituimpia parodia-aiheita ja ennen tätä päivää, luulin länsimaalaisten tekevän ainoastaan Bond-parodioita. Mutta kun olen Aasialaisten leffojen kannalla ja seuraankin aktiivisesti heidän tarjontaa, joten satuin löytämään Stephen Chown tekemän Bond-parodian. Olin muutenkin tutustumassa Chown tarjontaan, joten sattumalta sain kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Stephen Chow on Hong Kongin tunnetuimpia komedianäyttelijöitä, jonka töihin olen vasta nyt päässyt tutustumaan From Beijing With Love –elokuvan myötä. Huhujen mukaan Jim Carrey on suunnittelemassa re-make versiota Chown God of Cookery -elokuvasta.
Ling Ling Chai (Stephen Chow) on Aasian James Bond, mies jolta löytyy kaikki tarvikkeet mitä kunnon agentti tarvitsee: Kännykkä joka on oikeasti partakone, partakone joka on hiustenkuivaaja, hiustenkuivaaja joka on partakone ja kenkä joka hiustenkuivaaja. Mutta aseet eivät kuuluu hänen osaamisalueeseen ja aseen tilalla hänellä on veitset. Ja tietenkin häneltä löytyy silmää naiskauneudelle.
Ling Ling Chai saa tehtäväkseen etsiä varastetun dinosaurusfossiilin pääkallon, eikä tehtävä mene helpommaksi, kun hänen pari on kaksoisagentti joka yrittää tilaisuuden tultua tappaa hänet.
From Beijing With Love on huumorielokuvaksi yllättävän väkivaltainen. Ensitutustuminen Stephen Chown elokuviin kävi ihmetellen. Chown käyttämä huumori on välillä typerää sekä hauskaa, eikä pysty odottamaan millaista tyyliä hän käyttää seuraavassa huumorikohdassa. Ihmetellen jatkan tutustumista hänen tuotoksiin.
On aivan pakko verrata From Beijing With Love –elokuvaa toiseen Bond-parodiaan eli Austin Powersiin, joka on parempi kuin Aasian parodia. Ehkäpä tämä johtuu siitä, että Austin Powersin huumori on tutumpaa kuin Chown käyttämä huumori. Mutta loppujen lopuksi From Beijing With Love on hyvä elokuva, jonka parissa viihtyy.
Universen julkaiseman elokuvan kuvanlaatu on jälleen kerran keskivertoluokkaa. Kuva on hieman rosoinen, jossa näkyy pieniä pisteitä. Kuten yleensä, äänenlaatu on parempi kuin kuvanlaatu, eikä tee tässäkään poikkeusta. Kuvanlaatu 3 tähteä, äänenlaatu 3 ½ tähteä ja leffa 3 tähteä.