Hyvä trilleri, hyvä elokuva.

1.8.2005 08:28

Alkuperäinen nimi:Poirot: Five Little Pigs
Valmistusvuosi:2003

Tähän mennessä ainoa katsomani Poirot-elokuva tuli tiirattua Ylen ykköseltä tekemisen puutteessa, ja voi herranjumala minkä elokuvanautinnon tästä repäisi irti! Pidemmittä puheitta aloitetaan kertominen itse juonesta.

Belgialaisetsivän puoleen kääntyy tällä kertaa isänsä kuolemasta utelias Lucy Crale. Lucyn isän, Amyas Cralen kuolema tulkittiin virallisesti murhaksi, jonka tämän vaimo Caroline olisi tehnyt. Poirot’n epäilemät viisi pientä possua koostuvat neljäntoista vuoden takaisista kuoleman todistajista.

Pääasiassa televisioleffoihin erikoistuneelta David Suchetilta käy Poirot’n esittäminen kuin luonnostaan, eikä muutkaan rooleissaan hassumpia ole. Raina sisältää todellakin yllättäviä juonenkäänteitä jokaisessa Poirot’n haastatteluissa, puhumattakaan loppukohtauksesta. Leffa sai tosiaan allekirjoittaneen innostumaan elokuva- että kirjasarjasta sekä toivotaan, että Yle jatkaa vielä Poirot’n pyörittämistä. Hyvä trilleri, hyvä elokuva. Viitonen olisi irronnut muuten, ellei hampaankoloon olisi jäänyt vielä jotain, mitä olisi voinut parantaa. Tätä tyylikkäästi hoidettua leffaa voin hyvällä omatunnolla suositella jokaiselle.

nimimerkki: JohnRambo

Arvosteltu: 01.08.2005