Hyvin näytelty kokonaisuus ja Cronenbergille tyypillinen brutaali väkivalta yhdistyvät yhdessä vuoden parhaista elokuvista.

21.11.2005 17:52

Alkuperäinen nimi:A History of Violence
Valmistusvuosi:2005

Kyllä olikin odotusten arvoinen tapaus. David Cronenbergiltä on tullut vuosien varrelta toinen toistaan eriskummallisempia elokuvia. Scanners oli kohtalaisen hyvä tieteiskauhuilu, mutta The Broodista allekirjoittanut ei välittänyt pätkääkään. Mutta kyllä A History of Violence on ylivoimaisesti kandalaismaestron paras ja viihdyttävin elokuva, mielestäni.

Kautta linjan hyvin näytelty kokonaisuus ja Cronenbergille tyypillinen brutaali väkivalta yhdistyvät tässä yhdessä vuoden parhaista elokuvista. Koska elokuvan juoni on jo kuvailtu aikaisemmissa tykityksissä en siitä sen enempää sano. Se pitää nähdä.

Kuten sanottu A History of Violence sisätää paljon brutaalia väkivaltaa ja myös paljon seksiä, jolla varsinaisesti ei elokuvassa ole olennaista osaa, mutta Maria Bello on kyllä niin hyvännäköinen, että kyllä häntä mielellään katselee paljastavissa kohtauksissa.

Vaikka A History of Violence ei ole miltään kantilta yliluonnollinen on se silti Cronenbergille melko tyypillinen elokuva. Väkivalta on kovaa ja heikompi katsoja hakeekin turvapaikkaa helposti penkin alta. Viggo Mortensen ja kaunis Maria Bello näyttelevät ihan sujuvasti yhteen.

A History of Violence onkin mielestäni kuluvan vuoden merkittävimpiä elokuvia Sin Cityn ohella. Tämä kanadalaisamerikklainen trilleri/rikos/draamaelokuva on todella ainakin sen yhden katsomiskerran arvoinen. Suosittelen vahvasti.

nimimerkki: The Wolf

Arvosteltu: 21.11.2005