Lincoln Rhyme (Washington) on poliisi, joka joutui neljä vuotta sitten pahaan onnettomuuteen. Sen seurauksena mies on neliraajahalvaantunut ja hänellä toimivat enää vain yksi sormi, olkapäät ja aivot. Toisaalla nuori poliisi Amelia Donaghy (Jolie) joutuu tutkimaan erästä raakaa murhaa. Hän joutuu tekemisiin Rhymen kanssa ja heidän täytyy tehdä yhteistyötä saadakseen brutaalin murhaajan kiinni.
Luunkerääjä on ihan hyvä perustrilleri, joka on ottanut aika paljon ideoita Uhrilampaista ja Sevenistä. Niiden kaltaista klassikkoa ei kuitenkaan Luunkerääjästä tule. Pahin pulma tässä on kliseisyys. Luunkerääjä turvautuu vanhoihin kikkoihin. Vähän liian selvästi näkyy, miten Uhrilampaat ja Seven ovat vaikuttaneet tähän leffaan. Murhaaja on tämäntyyppisten elokuvien tapaan superälykäs ja hänen murhatavat ovat todella raakoja. Murhat muuttuvat murha murhalta brutaaleimmiksi. Murhaaja jättää myös pikkuvihjeitä, jotka johtavat tutkijat seuraavan uhrin luokse. Myös poliisikapteeni Cheney (Rooker) on melko tavanomainen byrokraattihahmo, joka kyllä osaa tehdä paperitöitä, mutta ei tajua rikostutkinnasta yhtään mitään, vaikka itse niin kuvitteleekin.
Tosin tunnelma on tässä todella hyvä. Elokuvan synkkä tunnelma on kopioitu Sevenistä, mutta tähän elokuvaan se istuu todella hyvin. Eikä murhissakaan kaunistella. Uhrit ovat todella häijyn näköisiä. Heidän silvotut ruumiit eivät ole todellakaan kaunista katseltavaa. Myös jännitys pysyy koko elokuvan ajan korkealla. Myös murhaajan henkilöllisyys paljastuu vasta viime metreillä. Ja se oli ainakin minulle iso yllätys. Elokuvan parissa kyllä viihtyy ihan hyvin, vaikka se onkin hieman kliseinen.
Denzel Washington tekee tavalliseen tapaansa todella onnistuneen roolityön. En oikein osaa sanoa, kuinka uskottava hänen neliraajahalvaantunut hahmonsa on, mutta huonoa ei näyttely ole. Angelina Jolie ei ole näyttelijänä kovin hyvin menestynyt, vaikka melko tunnettu onkin. Taitaa hänen kuuluisuutensa perustua hänen isäänsä Jon Voightiin. Tosin tässä Jolie tekee todella hyvää työtä. Michael Rooker tekee hyvää työtä, vaikka hänen poliisiroolinsa on melko kliseinen.