John Travolta ja Samuel Jackson näyttelivät hyvin yhteen elokuvassa Pulp Fiction kymmenen vuotta sitten. Nyt pari on taas lykätty kameran eteen yhteisessä projektissa, jossa liikutaan kuitenkin ihan erilaisessa maailmassa kuin viimeksi.
Travolta on entinen sotilas ja nykyinen hyllytetty poliisi, joka kutsutaan takaisin sotilasmaailmaan. Miestä ei kuitenkaan kaivata enää aktiivipalvelukseen, vaan hänen tulee yhdessä sotilaskuulustelijan kanssa kuulustella sotaharjoituksessa sattuneeseen ampumavälikohtaukseen sekaantuneita sotilaita.
Kuten arvata saattaa, kuulusteltavien tarinat eroavat toisistaan kuin ruis- ja ranskanleipä, mutta mikään ei tunnu jäävän huomaamatta näiltä kahdelta kuulustelijalta. Ampumavälikohtauksen taustalla tuntuukin olevan enemmän kuin mitä alunperin luultiin ja siitäkös sitten sotkua seuraakin.
Elokuva on ihan mielenkiintoinen, vaikka mitään oscarin arvoisia suorituksia ei nähdäkään. Travolta imeskelee huultaan kuten muissakin elokuvissaan ja muut hääräävät ympärillä. Hieman häiritsevänä koin itse loppua kohti mentäessä esille tulevat juonenkäänteet, joita tulee sellaiseen tahtiin että hitaampaa heikottaa. Kelpo filmi, johon ei turhaan tarvitse keskittyä vaan jota voi seurata vaikka samalla kun leikkaa varpaankynsiä.